Omgångens lag – 4

Lukaku och Koeman hade en kul måndagskväll i Sunderland. Foto: Bildbyrån
Lukaku och Koeman hade en kul måndagskväll i Sunderland. Foto: Bildbyrån

Första omgången efter landslagsuppehållet bjöd på några målrika tillställningar, ett hattrick och ett hett Manchesterderby.

Zlatan Ibrahimović gjorde, som bekant, ett mål mot City. Men missade flera heta chanser, och det duger inte för att en plats i omgångens GP-elva.

Laget coachas av Pep Guardiola och formeras enligt 4–4–2:

Målvakt: Hugo Lloris, Tottenham. Tillbaka efter skada – då höll den franske landslagsmålvakten nollan borta mot Stoke. 29-åringen visade att han är redo för en intensiv höst.

Högerback: Michail Antonio, West Ham. Skrällen i Sam Allardyce första landslagstrupp gjorde två mål mot Watford. 26-åringen föredrar att spela högre upp i banan, men i veckans GP-lag spelar han till höger i backlinjen.

Mittback: Nicolás Otamendi, Manchester City. Derbybrottades med Zlatan Ibrahimović, och gjorde det bra. Pep Guardiola kan tacka den argentinske mittbacken för att Claudio Bravo blev en vinnare i debuten.

Mittback: Laurent Koscielny, Arsenal. Fransmannen hade inte en särskilt jobbig dag på jobbet, men gjorde ett fantastiskt mål, som kvitterade tillställningen mot Southampton på Emirates.

Vänsterback: José Holebas, Watford. Den grekiske landslagsmannen fastställde slutresultatet när Walter Mazzarris lag vände ett tvåmålsunderläge till seger, 4–2, borta mot West Ham.

Högerytter: Roberto Pereyra, Watford. Bäst på plan i målkalaset mot West Ham på Londons Olympiastadion. 25-åringen, som hämtades från Juventus, ser ut att bli en toppspelare i Premier League.

Centralt mittfält: Kevin De Bruyne, Manchester City. Belgaren är en klasspelare –  topp-fem i Premier League. Mot United var han riktigt bra och visade vägen med sitt 1–0-mål. En poängmaskin som passar perfekt in i Pep Guardiolas maskineri.

Centralt mittfält: Adam Lallana, Liverpool. Engelsmannen har periodvis fått utstå hård kritik sedan flyttan från Southampton. Förra säsongen var han ojämn, nu börjar han leverera högklassiga insatser allt oftare. Mot Leicester var hand stundtals bländande – kvick i tanke och fötter.

Vänsterytter: Heung Min-Son, Tottenham. Tvåmålsskytt och delaktig i mycket när Spurs körde över Stoke med 4–0. Managern Mauricio Pochettino lär vara väldigt nöjd med 24-åringens utveckling sedan flytten från Bundesliga förra sommaren.

Forward: Roberto Firmino, Liverpool. Gjorde två mål i hemmapremiären på Anfield och visade att han är en av ligans bästa offensiva spelare. En nyckelspelare i Jürgen Klopps lagbygge.

Forward: Romelu Lukaku, Everton. Pang, pang, pang – hattrick på elva minuter i bortamatchen mot Sunderland. Den belgiske landslagsanfallaren är en av Europas bästa strikers. Ronald Koeman lär vara väldigt nöjd med att klubben lyckades behålla stjärnan.

Manager: Pep Guardiola, Manchester City. Derbyseger mot antagonisten José Mourinho. I den första halvleken, fram till Uniteds reducering, handlade det om knockout. Spanjoren håller på att bygga något riktigt stort i bröderna Gallaghers favoritlag.