Omgångens lag – 5

Kevin De Bruyne, Premier Leagues bästa spelare just nu. Foto: Bildbyrån
Kevin De Bruyne, Premier Leagues bästa spelare just nu. Foto: Bildbyrån

Den femte omgången av Premier League inleddes med en riktig toppmatch på Stamford Bridge i London. Chelsea tog emot Liverpool, och gästerna imponerade stort i den första halvleken. Lagkaptenen Jordan Henderson skickade in en toppkandidat till ”månadens mål” och gjorde en stark match, men engelsmannen hamnar ändå utanför veckans lag. Kevin De Bruyne och Idrissa Gueye var ännu bättre.

Laget formeras enligt 4–2–3–1, och coachas av Walter Mazzarri.

Målvakt: Ben Foster, West Bromwich. 33-åringen spelade med pondus och var viktig när WBA stod emot West Hams slutforcering och tog tre viktiga poäng hemma på The Hawthorns.

Högerback: Séamus Coleman, Everton. Irländaren gjorde mål och var en av hemmalagets absoluta toppar när Middlesborough besegrades med 3–1.

Mittback: Jonny Evans, West Bromwich. Den före detta Manchester United-spelaren visade att han blir oerhört viktig i kampen för att undvika nedflyttning. Lär vara ett av de första namnen som Tony Pulis skriver ner när han tar ut sitt lag.

Mittback: Joël Matip, Liverpool. Har fått en flygande start på Premier League-karriären. En stor, men också spelskicklig, försvarare. Tillsammans med Dejan Lovren såg han till att Chelseas stjärnor bara gjorde ett mål hemma på Stamford Bridge.

Vänsterback: Christian Fuchs, Leicester. Tillbaka på samma höga klass som under fjolårssäsongen. Och slog en perfekt frispark som Islam Slimani förvaltade exemplariskt med pannan.

Central mittfältare: Kevin De Bruyne, Manchester City. Premier Leagues bästa spelare? Belgaren är otroligt bra just nu. Inledde målskyttet hemma mot Bournemouth och låg sedan bakom mycket av serieledarens fina spel.

Central mittfältare: Idrissa Gueye, Everton. Senegalesen var kung hemma på Goodison Park mot nykomlingen Middlesborough. 26-åringen, som anslöt från Aston Villa i somras, är redan en viktig kuge i Ronald Koemans lagbygge.

Högerytter: Riyad Mahrez, Leicester. Efter en lite trevande start är fjolårets spelare i Premier League i gång – på alla cylindrar. 25-åringen var riktigt bra hemma mot Burnley.

Tia: Nacer Chadli, West Bromwich. 27-åringen gjorde en supermatch i hemmadebuten, mot West Ham, efter flytten från Tottenham. Två mål och två assist fixade han i 4–2-segern.

Vänsterytter: Alexis Sánchez, Arsenal. Missade visserligen en straff, men den chilenske stjärnan skickade ändå in två mål när Gunners vann komfortabelt mota mot Hull.

Nia: Islam Slimani, Leicester. Bäst på plan – i Premier League-debuten! Den algeriske anfallaren ger Claudio Raniero massor av valmöjligheter i det offensiva spelet. Och Jamie Vardy ser ut att få välbehövlig avlastning.

Coach: Walter Mazzarri, Watford. Italienarens trebackslinje fungerar allt bättre. Och på söndagen besegrades Manchester United, 3–1, på Vicarage Road.  Flera av gästernas stjärnor hade svårt att komma upp i förväntade nivå – Mazzarris taktik fungerade perfekt.