Omgångens lag – 6

James Milner skickade in två mål på straff, när Liverpool besegrade Hull, 5–1. Foto: Bildbyrån
James Milner skickade in två mål på straff, när Liverpool besegrade Hull, 5–1. Foto: Bildbyrån

Helgens omgång bjöd på styrkebesked från fem av sex titelkandidater (alla Leicesterfans som läser bloggen får ursäkta). Och Arsenal, Liverpool, lagen från Manchester och Tottenham har alla en eller flera representanter i den sjätte upplagan av omgångens lag.

Arsène Wenger –  som nu har tillbringat 20 år i Arsenal – får förtroendet att coacha den här elvan (formation, 4–2–3–1):

Målvakt: Artur Buruc, Bournemouth. Polacken gjorde en fin match och nollan hemma mot Everton. Enhandsräddningen på storstjärnan Romelu Lukakus försök i den tionde minuten höll riktigt hög klass.

Högerback: Héctor Bellerín, Arsenal. Den snabbe 21-åringen är på väg att etablera sig som en av Premier Leagues bästa högerbackar. I lördagens derby mot Chelsea såg han till att Eden Hazard var osynlig under stora delar av matchen. Spanjoren hann också med att spela fram till Theo Walcotts 2–0-mål.

Mittback: John Stones, Manchester City. Den bolltrygge 22-åringen är som klippt och skuren för Guardiolas lagbygge. Mot Swansea gjorde han en ny stark match tillsammans med Nicolás Otamendi.

Mittback: Shkodran Mustafa, Arsenal. Tysken imponerade stort mot Chelsea och såg till att Costa, Hazard och de andra stjärnorna fick lämna Emirates Stadium mållösa. Gunners första ligaseger mot Londonrivalen sedan 2011.

Vänsterback: James Milner, Liverpool. Englands svar på Magnus Erlingmark ser ut att ha hittat rätt – som vänsterback. Jürgen Klopp lär i alla fall vara riktigt nöjd med hur ”mittfältaren” agerar i backlinjen just nu. Hemma mot Hull var han riktigt bra, aktiv, och satte två mål från elvameterspunkten.

Centralt mittfält: Paul Poga, Manchester United. Världens dyraste var bäst på Old Trafford och nickade in 4–0-målet (hans första i United) hemma mot Leicester. Fransmannen såg ut att trivas bredvid Ander Herrera, och kanske har José Mourinho hittat rätt plats och närmaste lekkamrat för 23-åringen.

Centralt mittfält: Harry Arter, Bournemouth. Har varit en nyckelspelare i Eddie Howes lag i flera säsonger. Irländaren gör en hel del poäng, och i helgens match mot Everton serverade han Junior Stanislas som fixade matchens enda mål.

Högerytter: Mesut Özil, Arsenal. En av många som var riktigt bra i Gunners, när Chelsea besegrades med 3–0. Tysken fastställde slutresultatet med ett läckert volleyavslut.

Tia: Philippe Coutinho, Liverpool. Bäst på Anfield när Hull kördes över med 5–1. Den evige talangen ser ut att ha tagit ytterligare ett steg och är nu väldigt nära de riktigt stora fotbollsstjärnorna. Lördagens insats kröntes när han fastställde slutresultatet med ett lurigt distansskott.

Vänsterytter: Heung-Min Son, Tottenham. Harry Kane saknades i bortamatchen mot Middlesbrough, då klev sydkoreanen fram och gjorde två mål. Kvick och initiativrik, som vanligt, och på väg att bli en nyckelspelare i ”Spurs”.

Nia: Sergio Agüero, Manchester City. 28-åringen toppar skytteligan tillsammans med Diego Costa – trots att han nyss var avstängd i tre matcher. Borta mot Swansea satte han två nya mål. En avslutare i absolut världsklass.

Coach: Arsène Wenger, Arsenal. Fransmannen har varit ifrågasatt och kritiserad, men efter 3–0 mot Chelsea lär ingen ropa på hans avgång på åtminstone ett par veckor. Ser ut att ha hittat rätt med värvningen av Mustafi.