Omgångens lag – 14

Oj vilken omgång! Chelsea spände musklerna i den svåra bortamatchen mot Manchester City. Tottenham och Arsenal bjöd på varsitt målkalas och Liverpool svarade för en riktig genomklappning borta mot Bournemouth.

Zlatan Ibrahimovic? Han var förstås rubrikernas man efter bortamatchen mot Everton.

Här är omgångens GP-elva, som formeras 3–4–3:

Målvakt: Thibaut Courtois, Chelsea. Trygg och säker hela matchen. Och belgaren kan knappast lastats för Gary Cahills klantiga styrning, som gav Manchester Citys enda mål i lördagens toppmatch.

Mittback: Nathan Ake, Bournemouth. Bäst i lagets backlinje, och fixade 4–3-målet på tilläggstid när Liverpool besegrades, 4–3.

Mittback: David Luiz, Chelsea. Ny toppmatch av den hårigare 29-åringen. Med lite oflyt hade han fått rött kort för en stängning av Sergio Agüero. Men Luiz fick spela vidare och var en av matchens bästa när Manchester Citys besegrades.

Mittback: Damien Delaney, Crystal Palace. Veteranen spelade med pondus när Southampton nollades på Selhurst Park.

Högermittfältare: Gastón Ramírez, Middlesbrough. 26-åringen var bästa på plan och gjorde matchens enda mål mot nykomlingen Hull.

Centralt mittfält: Cesc Fabregas, Chelsea. Fick chansen från start och imponerade på Etihad Stadium. Framspelningen till Diego Costas mål var fenomenal.

Centralt mittfält: Eden Hazard, Chelsea. Belgaren var det stora hotet mot City-försvaret i den första halvleken. Han var rörlig, svårstoppad och kunde med lite flyt ha gjort mål före paus. I stället fick den offensive kreaturen fastställa slutresultatet, 3–1, i den 90:e minuten.

Vänstermittfältare: Ryan Fraser, Bournemouth. 22-åringens inhopp mot Liverpool var omgångens prestation. Han ordnade straffen som gav laget första mål. Fixade tvåan på egen hand, och spelade fram till Steve Cooks kvittering. Bournemouth vann till slut med 4–3.

Forward: Diego Costa, Chelsea. Premier Leagues skytteligaledare har ett brett register, det visade han mot Manchester City. Han avgjorde toppmötet genom att först skjuta sin elfte fullträff för säsongen, och sedan spela fram Willian till 2–1-målet.

Forward: Harry Kane, Tottenham. Landslagsanfallaren är vital för att Spurs offensiv ska fungera. I storsegern mot Swansea gjorde han två nya mål.

Forward: Alexis Sanchez, Arsenal. Trivs i den ”nya” centrala rollen, och gjorde hattrick i Londonderbyt mot West Ham. Otroligt svårstoppad just nu.

Coach: Antonio Conte, Chelsea. Londonlaget låg under i paus, men italienaren pumpade in tillräckligt mycket mod i sina spelare under halvtidssnacket för att vända toppmatchen, och ta åttonde raka segern i Premier League.