Frölunda hjärta Gais

Som jag avslöjade i pappersupplagan häromveckan har Frölunda numera en baby ihop med Gais. Göteborgsgirot heter den. Stans kvällstidning är också med på ett hörn – och nån gång ska cykelmotionsloppet generera pengar. Är det tänkt.

Men eftersom Frölunda ligger med Gais är det min koppling till att få med Humorgalan här också. För den såg jag i går kväll. Människor med hjärta för Gais samlar pengar, fyller Konserthuset, ställer upp gratis.

Per Andersson sjunger fantastiska Kuk i hatt, Claes Malmberg pratar om Tommy Körbergs liggande och Peter Apelgren är under bältet han med – utan att det blir tröttsamt och grabbigt. Och när överraskningsgästen Håkan Hellström kliver in och sjunger en underbar För sent för Edelweiss tillsammans med Tomas von Brömssen blir det riktigt mäktigt.

Hockeyn i stan kan faktiskt lära en hel del av fotbollens läktarkultur, när det gäller finurliga ramsor, sköna tifon och galet publikstöd.

Tänk att få se en variant på Aspers tveksamma brallor av Goa Gubbar!