Tömmernes vs Collberg

Båda är stora talanger, inget snack om saken. Men vem har gått rätt väg till NHL? Vem har bäst förutsättningar att lyckas?
Jag vet faktiskt inte.
Henrik Tömmernes är bara 23 – men har fem säsonger bakom sig i Frölunda. Säsonger som ordinarie, en klippa där bak.
Men visst, tre av dessa spelades under Kent Johansson – och jag vet att förbundskapten Pär Mårts tidigare i år var långt ifrån nöjd med den utvecklingstakt som Tömmernes visat upp.
Men i natt debuterade backen för Vancouver Canucks i träningsmatch mot San José Sharks – och gjorde det som han aldrig gjort annat. 16.41 i speltid, assist till bägge målen i 2-3-förlusten.
Härligt att se!
Sebastian Collberg kör i sin tur allt för att övertyga Montreal Canadiens att han är rätt val. Han har lirat en träningsmatch, men fick inte ens lägga en straff när chansen väl kom efter övertid.
Så – är han färdig?
I mina ögon – nej. Men Sebastian har utvecklats i sommar, blivit starkare i kropp och psyke. Flyttat ihop med tjejen, fått förtroende av Roger Rönnberg. Kanske är det allt som krävs för att allt plötsligt ska falla rätt.
”Jag har börjat se den Collberg som jag alltid haft i landslaget”, sa Roger till mig redan i juni.
Den Collberg fanns alltså inte i Frölunda. Och visst, rätt spelare på rätt plats och vid rätt tid och i rätt omgivning – kan innebära succé.
Och Sebastians känsla för läckerheter kan gå betydligt bättre hem i världens bästa liga än i SHL.
Även om jag skulle älska att se Mariestadssonen ta på sig den här kepan under utematchen mot Skellefteå Gamla Ullevi i december.
Det har han lovat mig.

20130917-101629.jpg