Huvudet i sanden – eller?

Vi startar med fakta.

Frölunda-Luleå. 10 027.

Frölunda-Färjestad. 8 112.

Faktiskt snitt: 9 070.

Budgeterat snitt: 9 500.

Besviken, Anderz Larqvist – efter 8 000 mot rivalen Färjestad?

”Vi hade förväntat oss mer. I alla fall över 10 000 hade vi förväntat oss.”

Men att ta 455 spänn för en biljett på långsidan upprör fansen? 

”Det finns olika kategorier av biljetter. Men vi fyller inte ens 100-kronorsbiljetterna fullt – vilket vi borde göra om det är en prisfråga.

Så varför kommer inte fler?

”Det är många parametrar som spelar in. Det var en match tidigare i veckan, Blåvitt möter AIK på ett fullsatt Gamla Ullevi på måndag, det är veckan innan lön … och vi såg redan förra säsongen att det är svårt att fylla arenan i september.”

Att agera med sänkta priser är inget alternativ – på kort sikt.

”Vi ligger bra till – jämfört med i fjol. Men samtidigt måste vi ta igen det vi har tappat. Och vi har ett helt batteri med åtgärder. Vi jobbar med kampanjer, vi jobbar med målgruppsrelaterade saker. Vi lämnar ingenting åt slumpen i det här.”

Att lyssna på fansen kanske kan vara en åtgärd att börja med?

Om jag får massor med mejl och kommentarer borde rimligen Frölundas ansvariga också få det. Om allt från den tinnitusframkallande musiken till den galet gastade DJ:n eller till bortvalet av Lillasysters kamplåt.

Små irritationsmoment för många besökare, alltså.

Men det största verkar vara biljettpriserna – trots Anderz Larqvists svar:

”En familj på fyra personer kan gå och se Frölunda för 400 kronor.”

Jovisst – om du vill ställa dig i klacken. Jag skulle inte gå dit med barn som är fyra och sju år. Fast jag skulle å andra sidan inte ta med kidsen på hockey i Scandinavium utan Peltor-kåpor heller …

 

TILL SIST: Det som hände på Tele2 är förjävligt. Och det kommer en krönika om det i våra kanaler.

Långt från hockeyns verklighet, men ändå en spegling hur snett det här samhället hamnat.

 

 

7 kommentarer om “Huvudet i sanden – eller?

 1. Glenn – Hahaha, ja! Förmodligen kommer de gå man ur huse…. 😉

  Nä, byt ut hela ledningen. De har sänkt hela föreningen med alla förbaskade jippon…. Nu får ni bita i det sura äpplet, då alla trogna fans har tröttnat.. Å diskosupportrarna som fyllt upp läktarna de senaste åren är borta med anledning av att resultatet sviker..

 2. Det är så jäkla mycket plast att jag skäms helt enkelt. Hur svårt kan det vara att göra ett bra intro.

  Steg 1: Tänd lamporna. Mycket mäktigare när alla kan se. Helst ska man lyfta sina halsdukar också

  Steg 2: Kör på en låt utan krusiduller. Bära hjälmar av guld. Text på jumbotronen så att folk sjunger med när spelarna entrar isen.

  Svårare än så är det inte, men det är så typiskt Frölundas ledning. Man jobbar på en annan våglängd än fansen. Så otroligt frustrerande för mig när de vägrar att förstå, de tror de själva vet vad som är bäst för oss? Kostymnissarna tänker bara pengar tyvärr.

 3. Nä, jag tror nog publiken kommer tillbaka när dom blir lite sugna på oj,oj,oj-oj,oj,oj,oj-oj,oj,oj,oj,oj,oj,oj,oj.

 4. Jag fick nog förra året när Larqvist började sin tid som klubbdirektör i Frölunda med att meddela att man skulle öka intäkterna genom att höja biljettpriserna. Detta efter några fullständigt bedrövliga säsonger på isen med ett inte lite håglöst spel. Snacka om noll koll och noll självinsikt. Vem fan är du som kommer in och direkt skall pissa på supportarna. Tänker jag.
  Nej, gör om gör rätt. Sätt ner fötterna på backen igen. Som det är nu är det tyvärr en principfråga att inte betala dessa priser. Skulle inte bli förvånad om många tänker som jag.

 5. Larqvist svar om priserna är bara löjligt. ”En familj kan gå på hockey för 100kr” – Ja om man vill sitta på rad 0 å inget se.

  Jag skall till Leksand i November. Dom tar 250kr för bästa plats mitt på långsidan. Och dom har mindre kapacitet i hallen och är på ruinens brant. I Linköping imorgon kostar nedersta raden på övre etage som är kanonplatser – 265kr st.

  Det ÄR en prisfråga.

 6. Vad du har hakat upp dig på musiken. Vem bryr sig om lillasyster. Själv gillar jag dunkande house. Man väljer väl inte bort hockeyn på grund av musikvalet. Vad nu inte som en gammal ”go gubbe” som alltid vill bevara allt som det varit. Det handlar väl om det som Larqvist säger. Konkurrerande evenemang. Lägg därtill priset och i starten på en lång serielunk. Tror också att Färjestads tröga inledning gjorde att en del Färjestadsfan stannade hemma. När senast var det så lite folk i färjestads klack?

 7. Har läst inläggen även på FB och dina synpunkter här speglar exakt vad som skrivs där.
  Förhoppningsvis så tar man till sig kritiken.

Kommenteringen är stängd.