Världens bästa frölundaiter

20130929-144030.jpg

Vilken spelare är Frölundas allra bäste – just nu? Han behöver inte spela kvar i klubben – men ska ha lirat där under karriären.

Jag har min lista klar:

1. Henrik Lundqvist, New York Rangers.

I mina ögon fortfarande världens bäste målvakt. Har en svaghet, när han sjunker för djupt – och lämnar lucka mellan axel och ribba för högtskjutande skyttar. Ändå – svensk hockeys största superstar just nu. Förstemålvakt i Sotji.

2. Erik Karlsson, Ottawa Senators.

NHL:s bäste back – och det säger egentligen allt. Fantastisk på skridskorna, ruskigt skott. Och det kan du inte tro när du ser hans rätt tunna och seniga kropp.

3. Loui Eriksson, Boston Bruins.

Har legat på runt 70 pinnar i NHL de senaste säsongerna som assisterande kapten i Dallas – men testar också att byta klubb för att kanske ha chans att vinna en titel. Boston var i final senast.

4. Viktor Stålberg, Nashville Predators.

Färsk vinnare av Stanley Cup med Chicago Blackhawks, men bänkad i slutspelet. Får en ny chans i countryns hemstad – och är en spelare som laget byggs kring. En skön kille, som gärna minns sitt ursprung.

5. Daniel Alfredsson, Detroit Red Wings.

Lagkapten i Ottawa – men letar äventyr och pengar och kanske även Stanley Cup-titeln i Detroit. Har antagligen sina bästa år bakom sig, men har varit en av svensk hockeys stora i NHL.

Vem saknar ni på listan?

Själv funderade jag på Joel Lundqvist, men han kan ha peakat – precis som Daniel Alfredsson. Fredrik Pettersson kommer alltid att vara en favorit, men att döda tid i boxplay i Ukraina känns inte särskilt glamouröst – för en kille som har speed och skott gjorda för större underhållning i en rink.

Sedan håller faktiskt Robin Figren på att växa till en riktigt härlig lirare i den här säsongens uppsättning av Frölunda.

Hör av er med era favoriter!