Dags att agera, Peter Andersson

Hockeyligans domarbas Peter Andersson inledde säsongen strålande. Med förklarande videosnuttar – och konstaterade att domare faktiskt gör fel. Som när Frölunda fick ett mål godkänt hemma mot Luleå – när det egentligen var blåst innan pucken åkte över mållinjen.
Därför undrar jag vad Andersson håller på med nu. Först friades Tobias Forsberg i Leksand för en tackling på den blinda sidan av Dick Axelsson.
Motiveringen?
Det blev ju utvisning – och Dick kom tillbaka i samma match.

Sedan frias HV 71:s David Petrasek för en dubbel crosschecking på Andreas Johnson – mitt framför ögonen på NHL-meriterade Marcus Vinnerborg.
Frölundas hetaste målskytt fick lämna Kinnarps Arena i ambulans.
Med Peter Anderssons logik skulle alltså Petrasek egentligen bli avstängd 20 matcher?
Fortsätter Disciplinnämnden så här kan den lika gärna läggas ner.
Det var väl inte meningen att domarna ska skyddas – bara för att de gör ett misstag?
Petraseks tokspel skulle ha gett matchstraff – och några matchers avstängning.
Gör om, gör rätt.
Och gör det fort, Hockeyligan.

3 kommentarer om “Dags att agera, Peter Andersson

 1. Problemet med svensk ishockey är att regelrätta tacklingar ger långa avstängningar.
  Det har gjort att knappt någon vågar tacklas och de få tacklingar som sker resulterar ofta i hjärnskakningar eftersom ingen spelare tror sig bli tacklade längre och det kan vi tacka Peter Andersson för.
  för några år sedan fick Lance Ward lång avstängning för att ha tacklat en spelare som var puckförare, med 2 skär ifrån stillastående för att spelaren som åkte med pucken in i anfallszon inte trodde att han skulle bli tacklad.
  Utvisning 5+10min Charging, (dvs när man tar fler än 3 skär och i hög hastighet tacklar någon)
  Går vi tillbaka 15 år i tiden var det ingen spelare som var korkad nog att ställa sig med ryggen mot planen en meter ifrån sargen.
  Idag gör var och varannan spelare det just för att en liten knuff i den positionen resulterar i utvisning.
  Så tack Peter Andersson för att spelare utsätter sig själva för fara för att om det händer nått så är det alltid någon annans fel än spelarens som utsätter sig själv för fara.

 2. Tappat all respekt för Peter Andersson och disciplinnämnden. De dömer bara på hur allvarligt skadad någon blir, inte uppsåtet.

  När Petrasek sänker med första så är det en vanlig cross checking men när man sedan en gång till sänker motståndaren som redan är liggande i ryggslutet där det inte finns ordentligt med skydd då är det ett överfall.

  I den form Petrasek är nu så är det väl bättre att Petrasek får vara på isen och fortsätta göra bort sig.

  HV tappade helt fokus efter att Gustafsson och Nilsson satt in två hårda men korrekta tacklingar.

  HV har fått Frölundasjukan. Det lustiga är att Kenta säkert kommer att ta över om några omgångar när tålamodet är slut och då kan man åka på den karusellen också istället för att inse att truppen inte håller någon vidare klass.

 3. För det första är det gravt oroande att dom inte ens ger utvisningar längre för crosschecking!!

  För det andra, det är förvånande att Forsberg inte fick mer än en 2:a! Satt ca 50 meter bort när Dick blir påkörd. Otäckt! Han hade ju inte en susning om vad som kom bakom ryggen på honom!

  Sen var det dum-modigt av honom att återgå i matchen….

  Att både Forsberg och Petrasek sedan spelar dumma gör mig tokig!

  Speciellt Petrasek! Han har inte direkt vatten bakom öronen, hade han haft mer vett i skallen så borde han insett att han ska ha minst utvisning!

  För övrigt är jag även trött på dom som kommenterar Fusklunda om allt som har med FHC att göra. Vaddå fusk? Är det verkligen FHCs fel om domare inte kan göra sitt jobb? Osv. osv. med i stort sett allt som rör FHC.

  Väldigt kul att se hur många en och blåögda människor det finns i landet.

Kommenteringen är stängd.