”Har svårt att se spelare göra saker med flit”

Jodå, domarbasen Peter Andersson ringde upp. Och ingen av händelserna – eller handlingarna – som drabbat Dick Axelsson eller Andreas Johnson kommer att ge spelare i Leksand eller HV 71 nåt straff.

”Vi har granskat bägge händelserna, tillsammans med domarna – och bedömer inte att det är tillräckligt allvarligt för Disciplinnämnden”, säger Peter.

Han påpekar också att Dick Axelsson kom tillbaka i spel …

Så krävs det en skada för att det ska bli tal om avstängningar?
– Nä. Det kan vara bara handlingen i sig. En grej kan vara tillräckligt ful, så vi tväranmäler direkt. Men jag har svårt att se att spelare gör saker med flit, svarar domarbasen.

Men Andreas Johnson fick ju lämna arenan i ambulans – borde ju ge toklång avstängning med samma logik?

”Det visste inte domarna om när de gick igenom matchen efteråt. Den händelsen är mer allvarlig, då Petrasek använder klubban. Där dömde domarna fel. Det borde ha varit en femma.”

Men … ingen av händelserna är så allvarliga att det bör ge avstängningar i efterhand. Enligt Hockeyligan, alltså.

Frölunda har markerat, med en skrivelse till densamma.

Inte mot nåt lag, inte mot domarbasen, inte mot enskild spelare.

Utan mest för att visa:

Det här är fan inte okej. Och om vi inte tycker det – vart vänder vi oss?

Det måste, i mina ögon,  finnas ett regelverk att gå efter. Inte att saker bedöms godtyckligt från fall till fall. Inte att händelser, eller som domarna kallar det – ”handlingar”, i vissa fall ger fem matchers avstängning och vid nästa liknande tillfälle inte ens utvisning.

Det blir bara pajas då.

 

5 kommentarer om “”Har svårt att se spelare göra saker med flit”

  1. JeppNils: Tror dessvärre du talar för döva öron vad gäller denna ”Conny” om man ser till hans kommentar! Verkar ganska tomt där uppe, alternativt är han bara här för att retas. Så oavsett vilket lär vi inte få nåt vettigt svar därifrån.

  2. @Conny – Ja, om någon filmar så ska domaren upp med handen och plocka en tvåa. Om en spelare ligger antingen orörlig på isen eller kanske sprattlar i smärta så som man gör när man har sjukt ont, ja då skall domaren blåsa av direkt. Om det sedan visar sig att spelaren faktiskt är helt och borde denna åka å sätta sig i två minuter för fördröjning av spel men om spelaren får åka ambulans direkt från arenan ja, då kanske man skall titta lite närmare på situationen. Första crossen var helt OK, heat of the moment, skydda buren – vi ser det i varje match. Andra crossen, inte OK! #88 Johnson ligger ner på isen med ryggen emot och får en rejäl cross i ryggslutet, den är helt klart uppsåtlig ”Ligg kvar din jävel”. Så klart att man inte menar att skada men risken för skador uppstår just i dessa moment.

  3. Jag håller med. Tycker också att domarna ska blåsa av spelet när Frölundaspelare filmar!

  4. Den vidrigaste förseelsen stod Vinnerborg för som sa åt Johnson att släppa Wesslaus klubba och resa sig upp när han har extrema smärtor i ryggen. Sedan skiter Vinnerborg fullständigt i Johnson och åker därifrån. Ingen lyfter frågan om Vinnerborgs agerande. Jag anser att han skall blåsa av spelet direkt å kalla på läkare. Ryggskador och huvudskador kan vara allvarliga. Även om nu AJ skulle ha filmat skall Vinnerborg blåsa av. Han bara åker därifrån. Jävla svin rent ut sagt.

Kommenteringen är stängd.