Cola byggde denna kropp?

20131015-222047.jpg

Det här är Andreas Johnson. Frölundas allra hetaste spelare. Åtta mål på tretton matcher från hans vänsterskjutande Eastonklubba.

Men framgången har ett pris. Andreas har slutat … dricka cola.

”Ja, det saknar jag allra mest”, säger Andreas besviket – och minns Colaautomaten som fanns i omklädningsrummet när pappa Jonas spelade i Frölundas A-lag.

”Det var ju därför jag tog mig upp i A-laget”, skrattar Andreas.

Med ny träning, ny kost och skippad cola har Andreas Johnson utvecklats oerhört under sommaren – och ligger numera i toppen av skytteligan i SHL. Rätt skön utveckling för en kille som aldrig fick förtroendet av förre tränaren Kent Johansson, trots massor av poäng i juniorlaget förra säsongen – och bra insatser när han väl fick chansen i A-laget.

”Jag börjar att etablera mig i SHL – och det har varit mitt mål hela tiden.”

Mitt mål med den här säsongen, kunde Andreas ha lagt till.

För om Johnson Junior fortsätter så här kommer hans NHL-lag Toronto Maple Leafs ta en kärra från Kanada och kanske till och med erbjuda ett kontrakt.

”Det gav en boost att bli draftad. Det fick mig att börja träna ännu hårdare – och sluta med colan.”

Fast det är väl inte riktigt sant, Andreas?

Jag har sett hur juniorerna springer inne i materialförvaltarnas runda kylbox och letar efter Coca-Cola.

”Hmm, har du det? Den kylboxen är till för bortalagen”, flinar Andreas.

Men hans min är skyldig.

5 kommentarer om “Cola byggde denna kropp?

  1. Alla tjatade på Kenta om Collberg ifjol. Andreas fick nog inte chansen därför. Å andra sidan fick han inte vara med i J kronorna hos Rönnberg heller. Kanske som Andreas säger, sommarens träning gett honom lyftet. Oavsett är det väldigt roligt för alla oss som håller på Frölunda.

  2. Det är fler som var i Kentas frysbox som levererar. Förtroende är ledordet. Gillar den aktivitet som är i båset, man snackar och ger gärna en klapp i ryggen.

Kommenteringen är stängd.