Svedberg klar – för Blackhawks!

Ratad av Frölunda, ansedd lite för orörlig och klumpig.
Men i natt skrattar 22-åringen Viktor Svedberg hela vägen till banken.
Backen, 204 centimeter lång, kunde inte övertyga sportchef Christian Lechtaler, men drog till AHL och Rockford Icehogs i maj.
Där har han skött sig så pass bra att han numera har skrivit på ett två år långt NHL-kontrakt – med mästaren Chicago Blackhawks!
Grabben har aldrig spelat TVPucken, aldrig varit med i ett landslag, blev aldrig draftad … och ratades alltså av Frölunda.
Men Svedberg gav aldrig upp.
Och i dag kom belöningen.
Fantastiskt.
Det går att ta andra vägar till NHL.
Grattis!

5 kommentarer om “Svedberg klar – för Blackhawks!

  1. Alltså, så dålig var han ju inte. Men på stor is var han något orörlig, dock duktig i trånga situationer med sin stl och långa klubba. Påminde lite om Kjell Samuelsson, och han hade ju en strålande NHL-karriär, så han kan nog lyckas på sikt. (Ska ju dock lira i AHL först, så får väl se när han kanske får chansen…)

  2. Och som Johan sa ”skrattar hela vägen till banken”, 2 års kontrakt med Stanley cup mästarna, då måste han ju ha gjort något bra eller hur.

  3. Vet inte vad du menar med ”usel i frölunda” han hade bäst +/-, det släpptes in minst mål när han var innne. Så med usel menar du att han inte gjorde några mål? Hans roll i Frölunda var att spela defensivt, skillnaden nu när han för första gången som proffs får förtroende så kommer också poängen. 1 mål 1 assist första 4 matcherna i AHL, samt att han har varit inne på 10/22 mål som Icehogs har gjort än så länge. Det är inte lätt att göra mål när man inte ”skall” göra mål.

  4. Stort grattis! Helt ärligt så var han verkligen usel i Frölunda. Hoppas det går bättre i Hawks.

Kommenteringen är stängd.