”Du har inte en muskel på din kropp!”

Tränaren Emil Olsén har varit med om att plocka fram nästan alla av Frölundas talanger. Ända tills hans tjänster blev överflödiga förra säsongen – och hans 37 000 kronor i månaden blev en av de saker som klubben sparade in på.

Hursomhelst, för drygt fyra år sedan satt Emil i köket hos backen Viktor Svedberg och tittade på hans kropp.

”Vad har du gjort för nåt? Du har ju inte en enda muskel på din kropp?”, undrade Emil.

”Tränat”, svarade Viktor.

”Vadå? Inte rätt saker i alla fall …”

Hockeygymnasiet i Rögle, där den gänglige Göteborgs IK-talangen gått i två år, hade inte lyckats med den grundläggande fysträningen och den 204 centimeter långe backen fick i stort sett börja om. Från noll.

I Frölunda blev det en helt annan träning.

Tuffare, mer inriktad på muskler, mer fysik.

”Om du ger det här några år, Viktor … om du verkligen har tålamodet att bygga upp kroppen – så kommer det att bli bra”, lovade Emil.

Viktor nickade. Lovade att försöka.

”Men så skulle han ändå sticka till USA och försöka. Men hans agent ringde rätt snabbt och sa att Viktor ville komma hem. Han fick ett jobb på Tranpenad Bemanning, blev lite mer ödmjuk och fick med tiden även ett A-kontrakt i Frölunda.”

Den förra säsongen spelade Svedberg 51 matcher i Frölunda och stod för två assists poängmässigt – och fick därefter inget nytt kontrakt med SHL-klubben. Men han fick kontrakt med AHL-laget Rockford Icehogs – och efter en bra start där har – precis som bloggen tidigare berättat – Stanley Cup-mästaren Chicago Blackhawks belönat GIK-killen med ett tvåårskontrakt.

”Fantastiskt roligt! Det fanns ju en tid när Viktor såg ut som en sån där spratteldocka. Du drog på ett ställe och en annan kroppsdel åkte upp …

Tålamod, alltså.

Det är vad som krävs.

Och träning förstås …

 

2 kommentarer om “”Du har inte en muskel på din kropp!”

  1. Var Emil verkligen så genombra och snäll? Kanske fanns det någon mer anledning än 37000 som gjorde att han fick lämna(!)?

Kommenteringen är stängd.