När kroppen säger nej

20131112-112732.jpg

När den bilden tas är Pierre Johnsson fylld av hopp. Det är träning i Scandinavium, en av de första där han går riktigt för fullt.

Ett års skadehelvete är nästan över … han ska in på isen igen. Strax. Så var planen, så var drömmen. Och Pierre Johnsson fick skejta ut inför fansen i Göteborgs hockeytempel åtminstone en gång till.

”Jag ville verkligen försöka att komma tillbaka och prova igen med full satsning … och det kändes länge som att det verkligen skulle bli bra.”

Men efter matcher mot Färjestad borta och Modo hemma är det över. Finito.

”Jag har alldeles för dålig funktion och alldeles för ont för att kunna spela och träna under en hel lång säsong. Det blir ingen rättvisa mot varken mig själv eller mot laget.”

Det är ljumskarna som jävlas.

Som smärtas.

Som stoppar karriären.

”Så nu är det är kört och dags att gå vidare. Jag och Frölunda har verkligen försökt allt på alla vägar med alla experter och alla tillgängliga och möjliga lösningar som finns inom medicin och rehab, men nu tog det stopp. Helt stopp. Men jag ser verkligen fram emot att kunna jobba vidare i föreningen.”

För så blir det.

Pierre kommer att involveras i J20-laget …

”Vi vill gärna ha Pierre kvar i föreningen på något sätt. Han kommer till en början att ta rollen som assisterande tränare i vårt J20-lag. Han var ju en stark ledare på isen och det är min förhoppning att vi ska kunna använda Pierre i en ledarroll i föreningen och J20-rollen blir en bra lösning”, berättar sportchefen Christian Lechtaler.

Pierre hann spela 70 matcher i Frölunda.

Gott kämpat.

 

 

Kommentarer om “När kroppen säger nej

  1. Tråkigt att höra att en sådan back-klippa tvingas sluta i förtid, du har vart en stor tillgång i laget. Jag lyfter på hatten och önskar dig lycka till i fortsättningen i J20, härligt att höra att du fortsätter inom föreningen.

Kommenteringen är stängd.