”Utan Lasse vinner vi inte …”

”Hoppa, Lasse, hopp! Hoppa, Lasse, hopp!”

Och Lasse hoppar – efter 2-1 hemma mot Växjö.

Lasse heter Johansson i efternamn är en av Frölundas två målvakter. Och om Linus Fernström gjorde sin allra bästa SHL-match mot Luleå i förra omgången …

”… så gjorde jag absolut en av mina bästa SHL-matcher här”, ler Lasse Johansson.

Han släpper ett av 31 skott, bättrar på räddningsprocenten. Ser lugn och tät ut när det stormar allra mest från småländskt håll, släpper knappt en retur.

”Ja, utan Lasse vinner vi inte den här matchen”, konstaterar Robert Ohlsson, tränare i Frölunda.

Och laget fortsätter varva, Johansson och Fernström i ungefär varannan match.

”Båda har blivit bättre och bättre under säsongen. När vi matchar så tätt är det skönt att stå så här. Hade Linus eller jag stått alla matcher hade du varit tröttare – och kanske släppt in nån skitpuck i slutet av matchen.”

Lasse stormtrivs i Göteborg. Han bor på Mölndalsvägen, ”nära Sebastian Collberg” och tar sig med spårvagnen eller billift till träningarna.

”Cykeln är trasig, tyvärr. Cyklade ett par gånger i början …”

Vad har du utvecklat mest i Frölunda?

”Jag har anpassat mig mer till hockeyn här. Jag är med mer i huvudet. Jag har blivit smidigare och starkare – och har bättre positionsspel. Jag har också anpassat mig till hårdare skott, fler direktskott. Små grejor som jag har förbättrat.”

Och Lasses resa startade redan i Västerås, med videogranskning och tuff målvaktsträning.

”Jag spelar tightare, går längre in i målet. Det ska helst inte kunna vara några lätta mål i öppen kasse. Jag ska dra ihop spelet och attackera när jag kan.”

Många var frågande till Frölundas målvakter innan säsongen … men nu finns två skickliga killar.

Roger (coach Rönnberg) har trott på oss båda. Det är väldigt skönt att ingen har tvivlat. Även om jag gjort en sämre match har det bara varit in direkt igen. Det gör att självförtroendet växer, tron på sig själv, tron på sitt eget spel.”

 

 

 

Kommentarer om “”Utan Lasse vinner vi inte …”

Kommenteringen är stängd.