Vill vi veta allt?

Hur mycket vill vi egentligen veta från isen?  Vill vi ha en mikrofon på spelare och domare?

Vill vi höra när Dick Axelsson gastar ”fan vad du är dålig” till en domare – eller när Joel Lundqvist lackar ur och gapar ”din jävla fitta” till en linjeman?

Tydligen.

För det är dit vi går med den senaste avstängningen av Frölundas kapten. I  ett mejl från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd får vi veta exakt vad som sades, hur det riktades, hur orden bedöms.

C More-experten Sanny Lindström gillar inte det scenariot – och jag vill faktiskt hålla med. Det som sägs på isen borde stanna på isen.

Ord som Joel Lundqvist yttrade sägs minst 30 gånger per match – och ska domarna plötsligt döma matchstraff för varje gång … tja, då finns det knappt några spelare kvar.

Sedan ska Joel förstås aldrig säga så här till en domare.

Det vet han. Och det är garanterat för att han är kapten som han åker på ett hårdare straff. Han ska helt enkelt föregå med gott exempel.

Men sedan har SHL en lång väg att gå med domarna.

Det är alldeles för ojämnt i bedömningsnivån – och rent häpnadsväckande att ett mål kan godkännas via videogranskning när en puck glömts kvar i målet från uppvärmningen. Så var det i Frölundas match mot Örebro senast.

Ska SHL bli bedömt seriöst får domarna också bli heltidsproffs.

Alla. Både huvuddomare och linjemän.

Och så ska videogranskningar ut direkt – på storbildsskärmen. Det minimerar risken för fel.

Hör du det, Peter Andersson?

 

 

 

 

 

8 kommentarer om “Vill vi veta allt?

 1. Jag tycker domarna ska ta hänsyn till att Frölunda är så populärt lag, att man ska döma lite till deras fördel.

 2. Bra gjort av Joel. Man kan ju inte tåla vad som helst.
  Om dom inte flyttar på sig, får dom skylla sig själv. Och domarna ska inte komma här och komma. Lite könsord får man tåla i stundens hetta(höll på skriva fetta, förlåt).

 3. Instämmer till fullo! Pinsamt agerande av DN. Kan aldrig glömma när Joel fick käkbenet avslaget av en armbåge utan åtgärd och några veckor senare tacklade han korrekt Tollefsen som ramlade och slog kinden i sargen. Joel blev naturligtvis avstängd.
  I matchen mot Örebro kunde domarna tagit 10 utvisningar för holding o slashing, men det sket man i. Domarna är ett skämt.

 4. Finns inga spelare kvar på isen? Vad är det för chaffs som tillåts? Vilken arbetsmiljö för domare? Det spelas närmare 100 matcher per år. Är spelarna så odisciplinerade att de måste åka omkring och chaffsa i varenda match? Och en lagkapten, har inte han alla hästarna hemma? Skiljer sig hockeyspelares bedömningsförmåga från en normal svensk?

  1. Nja, det är nog snarare att det brinner för vissa spelare i bland. Och då kommer såna här ord.
   I den bästa av världar ska det naturligtvis bort från hockeyn.
   Och en lagkapten ska ALDRIG gapa på det viset …

 5. Ja, jag vill veta. Om nu Joel använder ordet ”fitta” 30 gånger i sin kommunikation med andra på isen så är det hög tid att han slutar med det.

Kommenteringen är stängd.