Frölunda presenterar nytt

Landslagen, både Tre Kronor och Juniorkronorna, har urholkat Frölunda. Så till den grad att klubben känner sig manad att handla.

Max Görtz är presenterad – och skadad redan i den andra SHL-matchen.

Det gör att i morgon kommer klubben, högst troligt, att presentera ytterligare ett nytt namn, kanske två. På önskelistan: En offensiv back – och en anfallare, förstås. Det är där det brister mest när fem forwards skickats till JVM i Malmö och Joel Lundqvist ansluter med  John Klingberg till Pär Mårts äventyr i Channel One Cup i Ryssland.

Moras back Mikael Wikstrand är hyperintressant – och enligt källor till GP – redan klar för Frölunda.

Stämmer det, sportchef Christian Lechtaler?

”Jag har inga kommentarer.”

Men ni tittade på Wikstrand redan före säsongen – när Tom Nilsson värvades från Mora?

”Det stämmer.”

Då ville Roger Rönnberg-favoriten Wikstrand fortsätta att utvecklas i allsvenskan, få speltid och växa i lugn och ro. I dag, ett halvår senare, verkar läget annorlunda för den Ottawa Senators-draftade talangen.

”Det är många spelare som är aktuella för Frölunda. Men ja, vi har följt Wikstrand redan innan den här säsongen. Vi följer många spelare.”

Och hur stor är möjligheten att ni presenterar en spelare i morgon – som följer med er på European Trophy-slutspelet i Berlin?

”Det finns en möjlighet. Förbundet är också involverat – och European Trophy har ett regelverk som säger hur lag kan låna in spelare”, svarar Christian Lechtaler.

Frågan är då – vem är den nye forwarden som får åka med Frölunda till Berlin?

Går allt i lås?

4 kommentarer om “Frölunda presenterar nytt

  1. Du kan ju alltid vidarebefordra skämtet om Dahlen till SAIK; till Sverige via din blogg. Det håller ju en högre klass än SHL själva.

  2. Inte ett ord om Dahlen…..kanske var före din tid!? Ulf har faktiskt tränat Frölunda. Han fördärvade mycket. Nu har han fördärvat HV71. Hoppas att nu Skellefteå blixtvärvar Brunflos storhet, så det blir lite jämnare i ligan.

Kommenteringen är stängd.