Först Wikstrand – strax en ny forward!

20131217-131738.jpg

Som sagt – Mikael Wikstrand, 20, är numera frölundait. Moras bäste back är återförenad med Tom Nilsson, får tröja nummer sex och har kontrakt fram till 2016 om inte Ottawa Senators ringer och vill ha över 92 kilo muskler till NHL.

Och Wikstrand skämdes allt lite efter den beordrade blålögnen i går kväll – att han var ”på väg hem till mamma i Furudal” utanför Mora.

”Ja, jag satt i bilen på väg ner till Göteborg …”

Han skrev på redan för några dagar sedan, ungefär i samband med att jag berättade på twitter redan den 13 december … och har checkat in på Scandic Opalen för den närmsta framtiden.

”Jag har inte hunnit ta fram Playstationet. Måste få upp det så att jag harnåt att göra under dötiden. Fast Tom kommer säkert att visa mig stan efter European Trophy …”

För dit ska Wikstrand med. In i hetluften direkt – i backpar med just Tom Nilsson, ett gammalt beprövat succékoncept från Mora. Och Wikstrand, som tackade nej till Frölunda inför den här säsongen, har efter massor med speltid i allsvenskan självförtroende för att ta upp kampen i SHL.

HV 71 försökte att värva Wikstrand, erbjöd Mora en miljon kronor – men fick nobben.

Så Frölunda har med andra ord fått betala en bra slant för Wikstrand.

”Det vet jag inget om. Jag bad min agent om att få hållas utanför den diskussionen eller dealen …”

Bloggen hälsar Mikael Wikstrand välkommen – och lycka till.

 

Men det är därmed inte färdigvärvat för Frölunda. Inom närmsta dygnet kommer en forward att presenteras, eller värvas. En forward som också ska med till Berlin. Om allt går som det är tänkt, vill säga.

Sportchefen Christian Lechtaler har ett intensivt dygn framför sig – och tränare Roger Rönnberg vill förstärka.

”Vi måste kunna gå för det här nu. Vi vill vinna European Trophy. Och vi måste gå för det utan att slita på det manskap vi har. Det kommer också en intensiv period i SHL när vi saknar våra JVM-spelare och ska prestera bra hockey. Och då måste vi vara fräscha.”

Frölunda letar en forward.

Utifrån eller från allsvenskan?

”Vi tittar i allsvenskan”, avslöjar Roger Rönnberg.

Spelare som du haft i Juniorkronorna?

”Vi har försökt med både ock. Vår ambition är vi ska ha bra relationer med de allsvenska klubbarna.”

Det är bråda tider – ET startar på torsdag.

”Lechtaler jobbar dag och natt. Vi hoppas att det ska lösa sig. Nån kille till vore bra. En forward.”