Är det här JVM:s poängkung?

20131221-061029.jpg

Här sitter killen som varit årets rookie i SHL så här långt.
Och här sitter också killen som kommer att konkurrera om poängligatiteln i JVM.
Andreas Johnson, alltså.
Som fått ordning på astman, boostat självförtroendet med NHL-draften i sista rundan – och fått massor av självförtroende av Roger Rönnbergs matchning.
Efter en lyckad turnering i Malmö har jag svårt att se hur Toronto Maple Leafs ska kunna blunda – och inte skicka fram ett färdigt kontrakt till Frölundas yngste spelare med A-lagskontrakt.
Och Johnson Junior kommer att ha hjälp av Sebastian Collberg och Alexander Wennberg på sin väg mot världens allra bästa liga.
Två lirare som också kommer att ta chansen på andra sidan Atlanten nästa säsong.
Vi fick en hint hur bra grabbarna är i genrepet mot USA. 4-2-seger, två mål av Johnson, ett vardera för Collberg och Wennberg. Nio poäng totalt!
Gissa om representanterna för Toronto, Montreal Canadiens och Columbus Blue Jackets gnuggar händerna.
Det blir kul att åka ner till Skåne efter jul.

5 kommentarer om “Är det här JVM:s poängkung?

 1. Håller inte med alls. Collberg har inte fått den chansen han borde fått. Han får alltid spela i checkinglines och det är inte hans roll. Killen gjorde ytterst bra ifrån sig under försäsongen, men sen fick han ändå gå ner till 3:e/4:e-linan under SHL. Tycker RR (som jag annars älskar) har misshandlat just honom (och även Kahna) så jag tror Collberg kan bli ruggigt bra. Ser man till spelet gör han faktiskt riktigt bra ifrån sig. Man ska inte alltid stirra sig blind på poäng/mål, för sånt kan lossna i rätt omgivning på studs. I NHL kommer han få spela i en 1:a/2:a-lina, om han får chansen, och då kommer det bli andra bullar.

  Men jag hoppas han får stanna en säsong till och då ta klivet upp även i Frölunda 🙂

 2. Att Wennberg och Johnson kommer att gå till NHL nästa säsong känns väl ganska givet.

  Collberg dock. Det är som vanligt att han presterar på JVM nivå men han får inte ut något i SHL. Tråkigt då han är en sådan stor talang. Känns som att han kommer att bli talangen som aldrig slog ut.

  1. Det vete fan. I en helt annan omgivning kan han blomstra. Rätt tid, rätt plats. Han har byggt på sig en hel den muskler – och var inte långt från kontrakt i Kanada. Redan i år …

   1. Det finns ju de som lyckas bättre på andra sidan pölen av någon anledning. Kanske kan Collberg bli en sådan.

    Om man inte lyckas under Roger Rönnberg med årets Frölunda så tror jag inte man lyckas någon annanstans, i alla fall inte i Sverige.

    Collberg har haft sina chanser. Han måste lära sig att använda fysik på ett smartare sätt. Jämför med en sån som Johnson som besitter bättre fysik och en högre hockeyintelligens.

    Jag hoppas såklart att det kommer att vända. Han brukar ju alltid få en boost efter JVM och kanske kan det få honom att komma igång i SHL så att det blir en positivt uppåtgående spiral.

Kommenteringen är stängd.