Bröderna Karlsson i hetluften

20131222-221514.jpg

Den ene brorsan knätacklades ur matchen.
Den andre retade gallfeber på Kanada.
Frölundabröderna Karlsson, Erik och Anton, är i farten.

 

Hockeymässigt var det aldrig nåt snack. Sverige var helt enkelt bättre än Kanada i den sista träningsmatchen innan turneringsstarten på annandagen. 3–0 i Ängelholm – och snackisen efteråt är två bröder från Lerum. Storebror Erik Karlsson knätacklades först fult ur matchen av Kanadas Mathew Dumba, som fick matchstraff.

”Det är tur att han inte träffar mitt knä – utan låret! Jag har fått en blödning, en lårkaka. Det känns lite stelt nu, men ändå ganska okej”, lugnar Erik på hotellrummet.

Ett skönt besked – och säkert en orsak till att Dumbas straff ändrades i efterhand. Därmed blir kanadensaren inte avstängd när JVM-turneringen startar.

 

Lillebror Anton Karlsson, 17, gjorde dock sitt bästa för att försvara storebrors heder – hockeymässigt. Grabben som aldrig gjort en träning med Roger Rönnbergs A-lag i Frölunda visade att han minsann ska ha en tröja i Malmöturneringen.

Stor, tuff – och framför allt tacklingsvillig! Publiken i Lindab Arena fick en ny favorit, när yngste Karlsson delade ut propp efter propp och tvingade Kanada att ta onödiga utvisningar. Tre utvisningar fick Anton med sig – och gavs beröm efteråt.

”Anton gör en bra match, precis som många andra”, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Hur många tacklingar delade du ut egentligen?
”Oj. Ingen aning! Jag hade fem i förra matchen mot USA, men här var det några fler … jag hade ett bra flow i tacklingarna, särskilt i ett byte på slutet. Det är skönt att lyckas få Kanada irriterat”, skrattar Anton efter matchen.
Han fick massor av ryggdunkningar.
”Ja, det var mycket positivt. Från både ledning och killarna …”
Vad gjorde du för att reta upp kanadensarna?
”Jag tog en kille som släppte pucken några sekunder tidigare. Han fick en riktig propp …”
Två backar och två forwards ska alltså bort ur den svenska truppen – som får NHL-förstärkning i form av Elias Lindholm och Filip Forsberg.
Frågan är om Anton Karlssons tuffa spel gett en plats i turneringen?
”Jag hoppas såklart det! Jag har gett allt, haft bra energi och visat laget att jag vill vara med.”
Erik Karlsson, som innan den fula tacklingen spelade center, hoppas förstås också.
”Det har känts bra! Beskedet kommer nog i morgon …”

2 kommentarer om “Bröderna Karlsson i hetluften

Kommenteringen är stängd.