Skapa nya skydd!

Egentligen ska Robin Figren spela match i morgon. Och Tom Nilsson hade inte behövt missa Tre Kronor-turneringen i höstas. Max Görtz skulle definitivt ha lirat mer än en och en halv match med Frölunda.

Om beskyddstillverkarna gjort om sina skydd alltså.

För de skador som grabbarna drabbats av – alltså trasiga ledband – kan förebyggas. Med precis det skydd som Figren haltar omkring med just nu. Med precis det skydd som Tom Nilsson spelar med nu. Med precis det skydd som Max Görtz gör comeback med mot Örebro – och kommer att spela med resten av säsongen.

Varför det inte används?

Det är för klumpigt, för stelt.

Men där har ju Easton, Bauer, CCM eller Reebok utmaningen – se till att göra skyddet så smidigt som det bara går. Då skulle vi slippa massor av knäskador till följd av smällar mot knän som viker sig.

Samma teknik finns i axelskydd – som också skulle kunna hindra axlar att tacklas ur led …