Olimb och Rosseli Olsen flyttar till KHL – i Norge?

Olimb Rosseli Olsen

Frölunda har två norska spelare: Mathis Olimb, 27, och Mats Rosseli Olsen, 22 – bägge klara för OS i Sotji.

Och kanske grabbarna kommer tillbaka till Ryssland snabbare än anat. För Vålerengen – klubben som Olimb och Rosseli Olsen värvades från – har enligt norska Dagbladet ansökt om licens för att få spela i KHL!

Mathis Olimb är sedan årskiftet dessutom gräsänkling i Göteborg – då hans tjej fick jobb i Oslo som nyutbildad polis. Det är en anledning att blicka hemåt, den sportsliga utmaningen en annan.

”Jag har inte gett upp. Jag skulle gärna prova på i USA en gång till. Det finns att bakhuvudet, att jag vill vara bra i OS. Ryssland är något jag skulle vilja testa karriärmässigt … visar jag att jag kan spela i OS, då kan jag spela varsomhelst! Det blir inte högre kvalitet än så …”

Mats Rosseli Olsen:

”Jag har läst om det! Det får vi ta om det blir KHL, men jag har en klausul i mitt nya kontrakt som säger att jag får gå dit om det blir av …”

Läckert med Vålerengen i KHL!

”Ja, det skulle varit bra för norsk hockey. Ska ju vara mestadels norska i laget också, så det är bra för landslaget med.”

4 kommentarer om “Olimb och Rosseli Olsen flyttar till KHL – i Norge?

  1. Vore väldigt spännande om det blir av!

    Har aldrig varit intresserad av KHL tidigare, men kommer lätt att hålla koll på våra FHC killar!

Kommenteringen är stängd.