Marcus who?

20140207-145911.jpg

 

Känner ni igen den här killen? Nä, det gör inte jag heller. Knappt.

För Marcus Johansson, ersättaren till revbensskadade Henrik Sedin, är ingen superstar. Han har tre (!) landskamper med Tre Kronor – och har aldrig spelat ett stort mästerskap.

Ändå är det honom Pär Mårts väljer.

Han får i Washington Capitals-spelaren en kille med ruskigt vass skridskoåkning och ett skott som är grymt. När han väl använder det, vill säga. Sju mål och 27 assists så här långt i NHL i år … och framför allt: Han spelar tillsammans med Nicklas Bäckström.

I en turnering där Sverige har en enda träning innan det är dags för match mot Tjeckien innebär det massor att ha samspelta par. Därför: Johansson går in i en kedja tillsammans med Bäckis … och en högerskytt?

Kanske Daniel Alfredsson, med andra ord.