Duchene: ”För oss är Stanley Cup den heliga gralen …”

20140211-193934.jpg

Matt Duchene blev snabbt en favorit i Scandinavium under NHL-lockouten förra säsongen. Coloradospelaren hade magiska finter – och även modet att säga ifrån när träningen med Kent Johansson var alldeles för slapp.

”Haha. Det är uppenbarligen lite skillnad på Sverige och NHL. Men jag sa det där med country club för att vi hade förlorat några matcher – och sen blev det bättre fart …”

I dag står Duchene i Sotji som en av Kanadas största stjärnor – och ligger 24:a i NHL:s poängliga. 19 mål och 31 assists, 50 pinnar totalt.

”Vårt lag har varit riktigt bra! Förra säsongen gick bra för mig individuellt, men nu går det bra för laget också. Skönt att kunna kombinera de två sakerna”, säger Matt.

OS, då?

”Alla som kommer hit är hedrade, det är en ära att få spela för sitt land. Vi kommer att fightas för guld, det är ett fantastiskt event för oss spelare. Jag kanske inte får den här möjligheten igen. Vår heliga gral är Stanley Cup, medan det kanske är OS-bucklan för vissa europeiska spelare. Men vi ska inte ge oss utan strid”, säger Duchene.

Minnet från Göteborg är också ljust.

”Min tid i Frölunda var fantastisk! Grabbarna var kanon. Jag håller fortfarande kontakt med med flera av dem. Jag messar. Anton Axelsson och Fabian Brunnström, exempelvis. Men han har ju fått byta klubb.”

2 kommentarer om “Duchene: ”För oss är Stanley Cup den heliga gralen …”

Kommenteringen är stängd.