En stjärnas debut i Frölunda

20140214-152653.jpg

Det är mars 2008. Frölunda möter HV71 i elitserien och en ung kille är uppkallad i A-laget för debut.

Erik Karlsson, 17.

En smålänning med glimten i ögat – och ett förbaskat stort självförtroende.

”Det första Erik gjorde vara att kliva in i och säga åt Tomi Kallio hur han skulle stå i powerplay … fattar ni, en sjuttonåring som sa åt Kallio!”, minns Emil Olsén, dåvarande juniorcoach i Frölunda (nu i satsande Varberg Vipers) och den som räddade Karlsson kvar i hockeyn när han ville lägga av efter en riktigt tung tid i Södertälje. Det är Karlsson för övrigt fortfarande tacksam för.

”Sa jag så till Kallio? Det minns jag inte! Det sa jag säkert, haha. Jag säger massor av dumma saker hela tiden”, skrattar Erik när bloggen påminner honom om tillrättavisningen av Kallio.

Och vet ni hur det gick i debuten?

Förlängning, powerplay … och en segerskytt från Landsbro.

Erik Karlsson, alltså.

”Jag var ju tvungen att visa hur det skulle gå till!”

I dag ska Karlsson, två mål mot Tjeckien, skjuta nya mål för Tre Kronor mot Schweiz. Han anlände i kostym och på cykel till arenan Bolsjojpalatset för en lite stund sedan.

”Kostymen är lite för trång att cykla i bara …”

6 kommentarer om “En stjärnas debut i Frölunda

 1. Jag läser bloggen av två anledningar. 1 Den redovisar det jag vill läsa om, sporten.
  2: Den är ärlig och vänder inte kappan efter vinden.
  Vill jag läsa om misär och politik, så väljer jag ”Aftonblaskan”.

 2. ””Sa jag så till Kallio? Det minns jag inte! Det sa jag säkert, haha. Jag säger massor av dumma saker hela tiden”, skrattar Erik när bloggen påminner honom om tillrättavisningen av Kallio.”

  Finns det ingen flink vaktmästare som kan ta över.
  Du har nog för mycket att stå i.

 3. Jag tycker att det är OK att bloggen är västsvensk och SvenskaFans-lik – men i dina krönikor i tidningen borde du kunna vara mer än en välbetald hejarklacksledare… Du är på OS i ett av världens största rövhål. Skriv om det och imponeras exv inte av en invigning som är propaganda för en tid som borde ha flytt för längesedan.

Kommenteringen är stängd.