Semifinal nästa!

Nerver – eller bara en världsbild som ändrats? Antagligen en kombination.

Men det enda viktiga: Tre Kronor spelar semifinal i OS.

 

Världshockeyn krymper, eller sväller – beroende på hur du väljer att se på det. Avståndet mellan toppnationer och sämre lag blir mindre, medan antalet lag som kan vara med och fightas om guldet blir fler och fler.

Det är kul”, sa Pär Mårts inför Tre Kronors kvartsfinal mot Slovenien. Men jag undrar hur kul förbundskapten verkligen tyckte att det var efter två perioder, när hans gäng kämpade med ett kontringslivsfarligt lag som inför turneringen rankades som nummer 16? Sämst av alla lag i turneringen – och här via ett kvalspel mot … Danmark!

 

Och det är lätt att förstå varför Daniel Sedin log brett i båset efter 2–0-målet knappt två minuter in på den sista perioden. Lättnaden bara sköljde in som en våg i Tre Kronors bås. Semifinal, trots allt. Trots darriga ben på sina håll, trots stänk av nonchalant lir, trots alldeles för segt och inbjudande tempo.

Och när Loui Eriksson också fick spräcka sin målnolla lossnade liret för Tre Kronor – som hade en av de bästa spelarna i keepern Henrik Lundqvist. Alldeles lysande i de blixtrande kontringar som Slovenien tilläts få.

Nu ser vi fram emot Ryssland, eller Finland. Avgörs alldeles strax … och bestämmer vilket lag som Tre Kronor får i övermorgon.

 

 

2 kommentarer om “Semifinal nästa!

Kommenteringen är stängd.