Den nakna sanningen om Frölunda

20140303-222733.jpg

Det finns spelare i Frölunda Indians som spelar med specialskydd. Backar som täcker skott har fått hårdplast värmd runt skridskorna av materialare Håkan Olofsson, ett slags extra försäkring mot en elak slagare från blå.

Jag nämner inga namn på vilka som kör med skyddet – men alla spelare tycker inte det är helt manligt. Och spelar därmed utan.

Som den här killen på bilden ovanför.

Lille Nicklas Lasu.

Han stod i vägen, eller låg rättare sagt på isen, när tre slagare från Skellefteå avlossades i seriefinalen i Västerbotten. Utan plastskydd käkade Lasu puck, för prata wikegårdska.

”Det ser ju för jävligt ut med såna skydd!”, skrattar Lasu – som fick ett skott på foten, ett annat på handen och ett tredje på klubban.

”Jag klarade mig från märken i dag, som tur va’ … fick en över fingrarna som tog illa, annars var det lugnt.”

Nicklas fick också kröna den uppoffrande segerkvällen med ett mål, det tredje för säsongen. Och ett mål när målvakten faktiskt stod kvar i buren för ovanlighetens skull.

 

Oliver Bohm täckte för övrigt skott på samma sätt när Frölundas tvingades spela tre mot fem. Också utan skydd. Med smärta klev han upp efter puckträffen.

”Värmländskt virke!”, skrockar han.

Gott att se, säger jag. Synd bara att Max Görtz skulle på hans skott, det som gav 1-6.

”Äh, den hade gått utanför annars! Gott att göra poäng …”

Kommentarer om “Den nakna sanningen om Frölunda

  1. 1. Vad är ”den nakna sanningen”? Att vissa spelare har ett extra skydd…? Att Lasu inte har ett…? Märklig rubrik.

    2. Som Oliver säger – pucken hade troligen gått utanför om inte Max lyckats styra in den. Hur kan det då vara synd att #9 var ”på skottet”?

    Och en sista fråga: GP var med laget uppe i Västerbotten ser det ut som – bjuds det på något extra smaskigt i text-väg då inom kort, tro?

Kommenteringen är stängd.