Var är respekten, Sjögren?

Mats Rosseli Olsen har kämpat i gymmet tillsammans med Stina Hedin den senaste tiden.
Hjärnskakad.
Den norske OS-spelaren har inte känt sig bra.
Så när han väl kommer tillbaka efter skadan åker inglasade Mattias Sjögren i gästande Linköping – och placerar en axel rätt i ansiktet på Rosseli Olsen.
Han lyfter från isen, han sätter upp armbågen – trots att han har tid på sig väja.
Landets bästa domare, de sägs åtminstone att vara det, ser ingenting.
Varken Christer Lärking eller Marcus Vinnerborg ser nåt mer än en tvåa för charging.
När en kille som nyss haft hjärnskakning åker på en axel rätt i fejan.
Det är så uselt.
Från domarnas håll.
Det är så respektlöst.
Av Mattias Sjögren.
Den här tacklingen var fulare än den som Regehr i Modo blev avstängd för.
Det är tur att det finns en disciplinnämnd som kan rätta till misstagen.
Jag säger sex matchers avstängning.
Minst.
Tyvärr lär inte Mats Rosseli Olsen spela mer den här säsongen. Två hjärnskakningar på mindre än en månad brukar betyda det.

14 kommentarer om “Var är respekten, Sjögren?

 1. Blinde-side, armbåge? Lägg ner för fan. Ja, den är skitful och ska rendera i ett betydligt högre straff. Men var lite nyanserade nu…

 2. Så var vi där igen. Skada en spelare för flera matcher framåt och du premieras med några få matchers avstängning medan offret blir borta en längre tid. Fattar inte varför inte straffet blir hela offrets konvalescens PLUS sex matcher eller så. Då kanske det blir lite trovärdigt…

 3. Blind side, lyfter från isen innan tacklingen och targeting the head med armbågen gör den betydligt fulare än tacklingen på Karlsson ett par dagar tidigare.
  Hoppas Roger Melin buas ut i Scandinavium efter sitt nonchalanta beteende i media där han i stors sätt menar på att det max ska vara 2 min.

 4. Detta är ju en situation som vi ser ganska ofta, Linköpingspelaren har hög fart medans Frölunda spelaren står still, då blir det tyvärr sådana här händelser vilket är beklagligt naturligtvis men Linköpingspelaren kan knappast gå upp i rök på en millisekund!

  1. ?? Nej han kan inte gå upp i rök. Men han behöver ju inte heller hoppa in i MRO??

 5. Ännu märkligare är att LHC precis fått Seb Karlsson borta pga av liknande incident och borde veta bättre …

  Dessutom är det 2a gången på kort tid som Frölunda inte får möjligheten till ett 5 minuters PP, för att domarna är sömniga och inte vet varför de är på isen … de är där och får betalt för att se vad som händer .. f-n de är 4 pers och förhoppningsvis 8 ögon och ingen ser? skandal.

  Nu fick LHC chansen att kvittera & vända matchen och en möjlighet att vinna densamma. Med ett 5min PP kunde VF ha stängt matchen

  1. Jag håller fullständigt med. Jag tycker domarna varje match ska döma minst 2st 5min och 10st 2min utvisningar till frölundas motståndare.

   1. Håller inte med dig där .. de borde få 10 st 5 minutare och 20 st. 2 minutare – /&##/#/!”%”)

Kommenteringen är stängd.