Zlatan är utbytt!

Publiken i Scandinavium gillade inte alls att Frölunda bytt ut den svenska nationalsången mot Zlatans reklamdoftande variant.
Det buades rejält.
Så får han en ny chans i morgon kväll?
Svar nej. Han är utbytt.
Det blir livesång – med Emil Gullhamn från nyss Melodifestivalsaktuella State of Drama.
Då blir det tryck.
Eller tycker ni att Zlatan borde fått uppträda en gång till?

3 kommentarer om “Zlatan är utbytt!

 1. Är helt inne på första spåret här i kommentarsfälten, dvs att man hade ”glömt bort” att nationalsången spelades inför matcher, så när man väl ”kom ihåg” det såg man ju fram emot vår vanliga nationalsång, helst framför live av en duktig sångare/ska.

  Man (vanliga hokceyfans) tyckte nog att det var lite väl magstarkt att dra in en Zlatan/fotbollsvariant i hockeytemplet.

  Älskar Zlatan och gillar fotboll, men var sak på sin plats kanske!?

 2. Jag tror att de flesta inte reagerade på att det var Zlatan som sjöng, utan att det var Volvos reklam-låt som spelades.
  /Per

 3. Jag tycker nog att det är bra att man ändrar. Den hade fortsatt bli utbuad annars. Jag brukar inte bry mig speciellt mycket om att nationalsången spelas/sjungs på hockematcher. Folk sjunger ju knappt med till den ändå.

  Men jag upplevde det litegranna som att
  ”-åh vad trevligt att nationalsången ska spelas/sjungas! -den hör man ju inte så ofta längre på hockeymatcherna”.

  När så speakern bad publiken resa sig upp för sveriges nationalsång, och zlatan-låten började spelas så upplevede jag att folk blev besvikna. Jag tänkte själv tanken: -varför står jag upp för det här?

  Jag kännde.. vad har Zlatan med Frölunda att göra? Jag kännde.. den här hade säkert fungerat bra nere i Malmö..

  Låten är säkert grymt mäktig och fungerar bra i andra sammanhang (typ som i Alexander Gustafssons MMA-match som nämnts) skillnaden tror jag är väl att i MMA användes den som en Intro-låt och inte som nationalsång. Tänk tanken att sverige slår ryssland i vm och zlatans nationalsång spelas. Jag tror inte att det skulle passa.

  Jag tror att hockeypubliken är lite tradiotionell när det kommer till nationalsångerna. Det ska vara de gamla klassiska och man ska inte krångla till det så mycket.

  Nån som förresten vet om det förekommit andra galna varianter av nationalsången i hockeysammanhang?

  Mvh 🙂

Kommenteringen är stängd.