Rosseli Olsen: ”Det känns inte bra …”

I nästa match återkommer Linköpings Mattias Sjögren.

Det gör inte hans offer Mats Rosseli Olsen.

 

Frölundas norrman fick motståndarcenterns axel rätt i ansiktet i den första kvartsfinalen – och Linköpings spelare straffades i efterhand med två matchers avstängning och en match som omvandlades till böter på 25 000 kronor.

Fult, som sjutton – enligt Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Filmning – enligt Linköpings dito Roger Melin.

Men när match fyra spelas i Cloetta Center på fredag kväll så är Mattias Sjögren tillbaka – men inte Mats Rosseli Olsen. Källor till GP berättar om en rädsla för en ny smäll – en smäll som kan ända karriären.

Rosseli Olsen har tagit prover, för att leta efter höjda nivåer av proteinet tau – som utsöndras vid hjärnskador.

Vet du vad proverna sa?

”Nä, jag har inte ens tagit reda på det. Jag vet inte, faktiskt. Jag gör bara som Stina säger”, suckar Mats.

Stina heter Hedin i efternamn och är rehabansvarig för Frölunda.

Och det blir ingen isträning för dig?

”Nej, nej. Det går inte …”

Hur känns skallen – gör det ont?

”Det känns inte bra, det gör det inte.”

Och att riskera karriären med en tredje smäll mot skallen, det är inget alternativ?

”Nä, jag gör bara som jag blir tillsagd.”

Rosseli Olsen har en KHL-klausul i sitt kontrakt – och att hans moderklubb Vålerengen fått en formell inbjudan till den ryska ligan får i alla fall ett leende att skymta på norrmannens läppar.

”Är det så? Det visste jag inte.”

Du kanske hamnar där till slut?

”Kanske det.”

23 kommentarer om “Rosseli Olsen: ”Det känns inte bra …”

 1. Här är mitt Allsvenska tips 2014!!! o Jag är usel på att tippa (Ler)

  1. Malmö FF
  2. Aik
  3. Blåvitt
  4. Elfsborg
  5. Norrköping (tips med hjärta)
  6. Helsingborg
  7. Kalmar
  8. Häcken
  9.Mjällby
  10. Djurgården
  11. Halmstad
  12. Åtvidaberg
  13. Bp
  14Örebro
  15. Gävle
  16. Falkenberg

 2. Malte O alla Frölunda fans om det nu finns några. Tyvärr tar säsongen slut snart för Göteborgarna så då får ni gå på Blåvitt i stället, kanske det går bättre för de. Men nåt guld blir det inte för värvar laget Blåvitt. Peking kommer att överaska o komma på övre halvan. Vinner allsvenska gör igen Malmö FF. Den stora floppen blir Djurgården, Kvalar gör Örebro. Ur åker Gävle (Hoppas det med hela mitt hjärta)o Tyvärr Falkenberg hoppas jag har fel.

 3. Anneli håller med dig till 100 procent. Rosseli säger ju ingenting själv om han är skadad eller inte allt går via Stina!!!! RR är tyst som muren om tacklingen från den opolerade nr 20 i gnälliga Frölunda. LHC vinner i alla fall serien mot gnäll laget. Sen semi mot Skellefteå det blir underbart det! Roger Rönnberg lär dig att hockey är en fyskik sport där det går både snabbt o det smäller i närkamperna. Men man kanske inte får peta på dina heliga spelare….Joel både bli avstängd minst 10 matcher för proppen nr 20 dela ut på Fredrik Andersson….

  1. Hur gammal är du? Tror du på fullaste allvar att MRO är helt frisk och redo för spel?

   Blir mörkrädd när jag läser dina kommentarer här inne.

   Att hålla på sitt lag och vara lagom enögd hör till, men att tvivla på att en spelare är skadad är bortom all rim och reson!

   Och ja, han har själv uttalat sig att han inte mår bra, men det hör inte ens hit.

   Snälla, skaffa lite självinsikt och gråt ut i era egna forum istället för att skrämma oss andra normala människor genom att visa hur ointelligenta LHC’s fans är!

 4. Rosseli Olsen vet inte om att han är skadad, Stina säger det men det finns inga prover som bevis på det. RR gråter och säger att det var det värsta han någonsin sett. Nästa match gör Joel en perfekt likadan tackling mot en motståndare, men denna gång finns inga gråterskor på plats. Och folk undrar varför just Frölundas spelare är gjorda av porslin.

 5. Nu kanske jag är enögd men visst är det gnäll på Göteborgarna om MS tacklingen? Rönnberg pratar om den fulaste tackling RR har sett!!! RR måste lära sig att hockey är fysik sport. Sen har ju RR Lundqvist i sitt eget lag så han borde kanske va tyst….

 6. Hmm….Roselli är allvarligt skadad och LHC får all skit i världen. När man intervjuvar MRO ”Vet du vad proverna sa?
  ”Nä, jag har inte ens tagit reda på det. Jag vet inte, faktiskt. Jag gör bara som Stina säger”, suckar Mats.
  Om inte Stina berättat för honom hur sjuk han är? Hur ska han då veta det? För det kan vara svårt att känna efter själv?
  Det luktar lite som felaktigt bortdömda mål, klockor som stannar,går fel + allt annat konstigt som händer i GBG.

  1. För en frisk spelare vill ju inte spela slutspelshockey.

   Herregud, ibland blir man förvånad över hur ointelligenta folk är!

   Suck!

   1. Hoppas LHC nu anmäler Joel Lundqvist för dennes huvudtackling!!! dock ej utvisad!!! mot en LHC spelare i början av matchen. Annars tycker jag att LHC gav bort matchen i 1 perioden. LHC är bättre än Göteborgarna! Joel är känd för sina tacklingar minns en mot Tollefsen där JL vart avstängd hoppas på samma sak nu. Bäst i LHC var Mange SHL bäst back någonsin. Man ska o komma ihåg att LHC har tunga skador på Sebistan, Kent M, Sjögren har varit avstängd för nån tackling visst. Mange skadad ändå hänger Cluben med. Har nån hört nåt av Rosseli? Eller ska man höra av sig till Stina?

 7. Sanslöst att vissa tycker tacklingen var ok, bara för att det kanske funnits värre! Då får man nog fundera på att rannsaka sig själv först!

  1. I kväll vinner LHC o tar ett järn grepp om Serien. Skönt att Sjögren är tillbaks. MS betyder mycket för laget!! Frölunda har ett bra lag men de håller inte i ett slutspel. LHC är mycket tyngre o tuffare än vad göteborgarna är.

 8. Hade tidigare respekt för Melin. Men att han hävdar att MRO filmar är det värsta uttalandet jag någonsin hört från en tränare på elitnivå. Dessutom sades med eftertanke. Inte i affekt. Melin är en stor jävla skit och det hade varit klädsamt om Melin fick stå till svars för sin idioti. Men han är ju medias älskling och det kommer aldrig att ske.

 9. @sandra
  Suck, månadens konstigaste kommentar. Tacklingen var fruktansvärt ful och i princip livsfarlig och Sjögren (inglasad igen dagen till ära?) är redan tillbaka. Lägger man på Melins kommentarer till det så är det klart att det är stötande.

 10. Matte har sett några tacklingar på slutet bla överfallet på Sebiastan Karlsson(LHC) Den var fruktansvärd ful Modo killen fick 6? matcher avstäning ett skämt SK har spelat färdigt för säsongen tyvärr. liksom den Troja spelaren som sänkte Gunnarsson i Hästen det var ett överfall som borde ge 15 -20 matcher avstängning. Jämför dessa 2 överfall mot Sjögrens tackling det är en jädra skillnad. För de 2 är medvetna överfall inte Mattias tackling. Sen är det olyckligt att han blir skadad men det är ej med flit. MS är en sjysst spelare som ger o tar proppar. Sen korkat av mig att skriva att man får se upp på isen URSÄKTA för det!

 11. Sandra: Lär dig ishockey först och uttala dig sedan!

  Att skadan blev så illa som den blev är självklart en olyckshändelse. tror inte för fem öre att Sjögren medvetet försökte skada MRO, men tacklingen är sjukt ful vilket varje normalt funtad person ser då man tittar på reprisen!

  Kan du dessutom regelboken så är det en fullständigt regelvidrig tackling!

  Hade det blivit mer blod direkt vid skadan hade DN garanterat lagt på fler matcher och hade de vetat just hur illa MRO faktiskt blev skadad hade Sjögren inte spelat mer denna kvartsfinalserie. Det är fakta!

  1. Är han skadad? Väntar han inte bara på provsvar? Inget i texten ovan säger väl något om skada, mer en försiktighetsåtgärd ifall det skulle vara förhöjda värden, detta har ju snarare med hans tidigare hjärnskakning att göra, och det ska kanske inte Sjögren dömas för. Har det sagts någonstans att han fick en hjärnskakning av Sjögrens tackling? Man vill gärna få det att låta som att Sjögrens tackling var det onda (bra att få ett så långt straff som möjligt på motståndarlagets ena stjärna)när det i själva verket verkar vara den tidigare hjärnskakningen som gör att han avstår spel. Hade Sjögrens tackling träffat någon annan som inte nyligen haft en hjärnskakning tror jag denna hade varit tillbaka i spel ganska omgående. Sluta lipa över detta och spela hockey istället.

   1. Trist när man blir så enögd att man vägrar fatta det allvarliga i att tackla mot huvudet. Är jag orättvis när jag tippar att du ’lipar’ högst av alla när någon skadar en spelare från Cluben?

   2. Jag säger inte att det inte skulle vara allvarligt att tackla mot huvudet och avstängningen på 2 matcher är väl inte så mycket att säga om. Jämfört med den Kahnberg fick för 2 säsonger sedan, eller den Sebastian fick mot Modo så är den dock inte jämförbar. Min poäng var att den drabbar fel person (ska självklart inte drabba någon, missförstå mig rätt), efterspelet beror mycket på tidigare skada, vad han fick för skada vid tacklingen tycker jag verkar oklart, och det var det jag kommenterade på (”att skadan blev så illa som den blev…”). Och nej, jag lipar inte när LHC får skador, då hade jag varit tröstlös vid detta laget. Lycka till ikväll, men inte för mycket

 12. Inse att LHC är bättre. Skadan på Rosseli är en olyckshändelse inte medvetet. Sen måste ju man se upp isen!! Hockey är trots allt en kampsport

  1. Eftersom lhc vunnit 2 av tre är de naturligtvis bättre hittills. Dock tycker jag inte det är särskilt trevligt att lagets tränare anklagar MRO för att filma. Vad hade samme tränare tyckt om MODO ansett att Sebastian Karlsson bara filmar och inte alls är skadad?
   Har tidigare inte haft nån särskild uppfattning om lhc men efter föreningens agerande kring MRO:s allvarliga huvudskada har jag helt tappat respekten för lhc:s ledare och spelare. Det märks att lhc har en kort historia i hockeyns högsta serie.

Kommenteringen är stängd.