Gå för Bud Holloway, Frölunda!

Frölunda jagar en sista pusselbit. En poänggörande forward. Och han ska gärna vara svensk, så där föll Skellefteås snajper Bud Holloway bort – trots utgående kontrakt. Linköpings Simon Hjalmarsson nekar – och har säkert större ligor i sikte. Om inte Chicago Blackhawks i NHL hör av sig, så gör garanterat nåt rubelrikt lag i KHL det. Oscar Möller har i sin tur kontrakt med regerande mästaren fram till 2017.

Så vad finns kvar?

Johan Harju stack till Jokerit – och att värva ersättare till Dick Axelsson från allsvenskan? Nä, det håller inte.

Jag skulle ändå gå för Bud Holloway, 26 år. Att killen ska till KHL tror jag inte en sekund på. Han kommer från den lilla byn Wapella i Kanada. Alltså, en liten by med 354 invånare – och hemort för en kille som är riktigt jordnära.

Köp killen en cykel, placera honom i en lägenhet vid Majvallen – och låt honom bajka genom Slottsskogen till Frölundaborg. Skaffa honom ett klippkort på Zenit Kafé. Och bjud hit föräldrarna ofta. Bud är alltid som bäst med mamma och pappa på läktaren.

Då kan drömmen om en gyllene fest på Götaplatsen bli mer än en dröm.

 

 

 

 

11 kommentarer om “Gå för Bud Holloway, Frölunda!

 1. Sådant här får en verkligen att ifrågasätta sin hockeykunskap, Rylander…

  1. Förresten, var finns det nåt om hockeykunskap i det här inlägget? Tror du på allvar att Bud inte skulle platsa?

   1. Platsa skulle han, så klart. Det jag syftar på är att det lär vara drygt en på miljonen (nåja…) att Holloway spelar i Frölunda till hösten. Löjligt att ens lyfta diskussion om något som inte kommer att bli av. Ditt nästa inlägg kan lika gärna handla om att Frölunda ska hugga på Jaromir Jagr.

    Holloway spelar i Omsk eller Modo nästa säsong.

 2. Måste ju rimligen vara en center de söker. Anton Lander kanske förstavalet. Hade varit kanon, en ung ledare, en ny Joel.
  Joel-Olimb-Lasu finns på centersidan.
  Wennberg drar till NHL eller kanske Djurgården om de går upp. Så en center måste till, som ersättare för Wennberg.
  Dick ersätts väl av finske supertalangen de gjort klart med?

  1. Lite svårt för Wennberg att gå till ett annat lag när han har ett år kvar på kontraktet! Har svårt att se Frölunda släppa honom hur som helst till DIF om dom går upp, speciellt inte när han är så pass bra som han är!

   Känns inte heller särskilt troligt att han går till NHL/AHL. I alla fall inte den kommande säsongen.

 3. Om Holloway ska hit får man nog se till att ha vakter på stans gymnasieskolor… 😉

  Äsch, personligen tror jag att det blir en återvändare från NHl eller någon annan svensk. Har svårt att se någon nordamerikan i Frölunda, med tanke på att det inte riktigt fungerat av någon anledning.

  Om inte kanske någon från Finland? Hade varit nog varit kul för Lehkonen att ha någon att snacka med! 🙂

Kommenteringen är stängd.