Nu slåss Rosén för en tröja

20140411-144028.jpg

52 matcher mot vuxet motstånd i allsvenskan, sju mål och åtta assist – och backen Calle Rosén, 20 år, är tillbaka i Frölundaborg. Tillbaka för att tävla om en tröja i höstens laguppställning. Kontraktet med Frölunda har han redan, bara att han blev utlånad till Karlskrona hela säsongen …

”Jag har utvecklats. Fick spela massor, både powerplay och boxplay – och det bästa var att det var på seniornivå på motståndet”, säger Rosén.

Plus tolv i statistiken är också bra, för en back som gjorde aningens för lite poäng.

”Jag började säsongen jättebra, hade sex poäng på sju matcher. Sedan gjorde jag bara fyra fram till den sista matchen i serien – då jag gjorde fem helt plötsligt! Men visst borde jag gjort lite fler, med tanke på att jag spelade i powerplay och att laget spelade bra!”

Han står och hänger vid sargen på säsongens sista isträning – och får genast gliringar om varför han inte finns på isen. Backkollegan Erik Gustafsson duschar honom i ansiktet med en vattenflaska.

”Jag måste vila lite också! Har kört tufft hela veckan”, ursäktar  Calle, som kommer från Växjö.

Han och värmlänningen Gustav Rydahl, som också lånades ut till allsvenskan och nu slåss för en plats i höstens lag, åker i kväll upp till semifinal sex i Karlstad – med varsitt favoritlag i bilen.

”Jag tror dock att Färjestad vinner och tar sig till final …”

Och till höst har du en tröja i Frölunda?

”Jag ska i alla fall tävla om det! Det är tanken …”