Frölunda jagar Lander, Thuresson – och Janmark

Tre spelare återstår på Frölundas heta lista: Anton Lander (Edmonton Oilers), Andreas Thuresson (Brynäs)– och numera även Mattias Janmark, AIK.
Vem blir den nye målskytten?

Letandet efter en poängproducerande forward har intensifierats för Frölunda. Listan som sportchefen Christian Lechtaler jobbar emot är nere i tre heta namn – och om Lander och Thuresson har nämnts i bloggen tidigare är Mattias Janmark från degraderade AIK ny på listan.
”Det är tre skickliga spelare”, säger sportchefen Christian Lechtaler.
Och att nån av dessa spelar i Frölunda till hösten?
”Jadu, de här tre skulle kunna spela i alla SHL-lag …”
Janmark är 21 år, draftad av Detroit Red Wings och sköt 18 mål för bottengänget AIK den gångna säsongen. Bra siffror, alltså. Och en spelare som Frölundas styrelsemedlem Håkan Andersson har stenkoll på …Håkan är som bekant chefsscout för Detroit i Europa – och att utvecklas hos Roger Rönnberg är det många unga draftade spelare som vill!
”Det kommer att hända mycket de två kommande månaderna. Det finns spelare hos oss kan signas av de NHL-klubbar de är draftade av. Det hade varit skönt om de blir kvar – och häftigt att bygga vidare på den stomme som vi har”, säger Lechtaler, som vet att SHL är fyra på näringskedjan efter NHL, KHL och schweiziska NLA.

”Det finns även ett par andra namn som vi kan tänka oss, säger Christian Lechtaler – som tidigare berättat att Frölunda letar en svensk förstärkning.
Finns det en deadline på värvningen?

”Det är inte säkert vi landar den innan vi drar i gång … så nej, det finns det inte. De här killarna ska fundera och känna efter.”