Lundqvist missar VM!

Ja, inte lillebror Joel alltså … utan storebror Henrik. För det var lite som jag befarade. Efter en rätt tam insats, jo – Henrik blev utbytt efter fyra insläppta mål och två perioder i match sex, så studsade landets bäste keeper snabbt tillbaka.

Och i takt med den ena räddningen efter den andra dog en smula av förbundskapten Pär Mårts hopp.

Att se New York Rangers mot Philadelphia var stundtals som att se Frölunda möta Leksand i Scandinavium i vintras. Spel mot ett mål, chans på chans på chans. Den andra perioden var det Rangers mot Steve Mason. Men även han fick ge sig ett par gånger … och det kändes tryggt med 2-0 efter 40 spelade minuter.

Flyers reducerade – men det var också det enda skottet av 27 som Henrik Lundqvist släppte förbi sig.

Och med en räddningsprocent på 96,2 klarade Lundqvist det första hindret på vägen mot Stanley Cup. I kvartsfinalen väntar Pittsburgh Penguins, med en viss Sidney Crosby … som sänkte Tre Kronor i OS-finalen.

Go tändvätska, med andra ord.

För övrigt: Colorado leder, 2-1 efter första perioden, mot Minnesota. Los Angeles mot San José är mållös en bit in i första …

Och här utanför börjar det ljusna.