KRÖNIKAN: Lundqvist har aldrig varit bättre!

Rangers Penguins Hockey

Är det här säsongen när Henrik Lundqvist vinner Stanley Cup?

Kanske. Han har i alla fall aldrig varit bättre.

 

Det skiljer fem månader mellan Zlatan Ibrahimovic och Henrik Lundqvist i ålder, men den senaste säsongen har landets två största sportstjärnor en sak gemensamt: De har bägge hittat en extra dimension i sitt spel, det lilla lyftet.

Eller rättare sagt: Det stora lyftet – upp i den absoluta världstoppen.

Zlatan var snubblande nära att ta PSG vidare i Champions League och är redan ligamästare och skyttekung i Frankrike. Tar du Air France till Newark i New York håller Henrik Lundqvist med magiska insatser på att spela sitt Rangers till final i Stanley Cup.

Martin St Louis, den 38-årige stjärnan i Rangers, är snabb i analysen efter avgörande 2–1 borta mot storfavoriten Pittsburgh Penguins i kvartsfinalen.

”Henrik är kung där bak …”

Jotack. Vi såg.

Den ena fantastiska räddningen efter den andra – och 35 stoppade skott innan gummitrissekanonaden var över! Och plötsligt var 1–3-underläget i matcher vänt, till 4–3 – och revansch mot Sidney Crosby efter förlusten i OS.

Kanadas storstjärna fick bara till ett enda mål i slutspelet – efteråt är Henke som vanligt ödmjuk. Han ger allt och alla kredd. Laginsatsen, spelarna, tränaren … tja, alla du kan komma på.

Men faktum kvarstår: Henrik Lundqvist klev fram när det som bäst behövdes – och nu är han historisk. Med sin femte raka match sju-seger passerade den förre Frölundakeepern legendarer som Ed Belfour och Patrick Roy i statistikböckerna.

Det är riktigt mäktigt.

Och NY-coachen Alain Vigneault konstaterar till slut:

”Henrik är skillnaden den här kvällen …”

I USA skriver samtidigt nån fyndig att Henke borde ha en egen kondom, den säkraste på marknaden:

”Den skulle stoppa alla försök till att scora …”

 

OM NEW YORK Rangers ska ha en chans i semifinalen mot Boston Bruins eller Montreal Canadiens – avgörs om mindre än ett dygn – så krävs det ett betydligt bättre powerplay. Bara 9,6 procent av PP-försöken resulterar i mål – och det är sämst av lagen i slutspelet.

 

FÖRRESTEN: Glöm inte bort Anton Strålmans insats på backen. Grym stundtals – täckte skott, offrade sig för laget och både var och är Rangers bäste bakåt.

 

TILL SIST: Det är otroligt roligt att Rangers är i semifinal – men visst hade det varit nästan lika kul att se bröderna Joel och Henrik Lundqvist i en gemensam och historisk VM-turnering?

 

PLUS

Kung Henrik, förstås. Har fem raka match sju-vinster i Stanley Cup – och får New Yorks hockeygalna invånare att drömma om en titel.

 

MINUS

Jonas Ahnelöv. Det vore oerhört trist om den förre Frölundabacken är borta från resten av VM. ”Det gör lite ont”, säger Jonas sedan hans axel tacklats ur led – och dragits rätt. Håll tummarna!

 

 

4 kommentarer om “KRÖNIKAN: Lundqvist har aldrig varit bättre!

  1. Jag är överlycklig att Henke INTE kommer till VM eftersom hockey vm är ett antievent som endast existerar av ekonomiska själ. Ser mycket hellre att han fortsätter och storspela och tar sig till final i stanley cup.

Kommenteringen är stängd.