En helt okej start, va?

Rangers Canadiens Hockey

Semifinal i Stanley Cup, Canadiens mot Rangers: 2-7!

What? 2-7?!

Det är siffror som inte riktigt speglar matchen, men det är också siffror som gett Henrik Lundqvists gäng ett rejält mentalt övertag. Canadiens skickade exempelvis ut målvakten Price efter 1-4, men inhoppande Budaj tvingades också släppa tre puckar – på åtta skott – bakom sig … och det kan sätta sig i skallen.

Lundqvist var däremot stabil – motade 90 procent av Montreals skott, eller 20 av 22. Och när både syttene maj-firande Mats Zuccarello Aasen och Rick Nash (!) hittar målet är det inte svårt att hitta kvalitet som kan ta Rangers till final. Kanske till och med hela vägen, för New York Rangers av den här årgången har ett fungerande lag.

Inte bara en målvakt och några spridda stjärnor.

”Jag är glad över sättet vi startade på”, säger Henke himself efteråt.

Så vad håller brorsans gäng på med, Joel Lundqvist?

”En helt okej start”, svarar Tre Kronors lagkapten från Minsk.

Jag förväntar mig att Tre Kronor spöar Kanada med samma siffror i eftermiddag.

 

 

3 kommentarer om “En helt okej start, va?

  1. When you have seen the TV interview of Henke, (shown several times on US TV stations), sailing on the Hudson River, you realize that he has a lot of ”stuff upstairs”. He has put all former Swedish Ambassadors in the backwater. They are always rather stiff anyway!!!!!
    Henke is the most Swedish thing we have in US, and have had for a long, long time. Especially as Volvo belong to the Chinese, and ABBA is in the backwaters…

Kommenteringen är stängd.