Wennberg: ”Jag har stängt Sverige helt och hållet”

20140518-194017-70817794.jpg

20140518-194018-70818334.jpg

För drygt ett år sedan, i april 2013, satt jag med Frölundas tränare Roger Rönnberg och diskuterade klubbens nyförvärv  – och gillade vad jag hörde:

Alexander Wennberg har exempelvis en otrolig potential, kanske en av de högsta i Sverige. När han når upp till den är en annan sak – men jag är övertygad om att han gör det.”

Han glänste i SHL – fixade 15 mål under debutsäsongen och prisades som årets junior. Just JVM i Malmö blev också en succé – och Columbus Blue Jackets finske general manager Jarmo Kekäläinen lovordade talangen.

”Jag har haft ett jättebra utvecklingsår i Frölunda. Men jag har också haft en plan hela tiden …”

I dag är Wennberg klar för NHL-klubben Blue Jackets, ett treårskontrakt på entrénivå.

”Jag är skitglad! Det är hur stort som helst – och det har varit mitt mål hela tiden”, säger Wenniss till GP.

Han skrev på kontraktet hemma i Nacka – och har redan börjat träna för att slå sig in i Blue Jackets trupp.

”Jag tränar stenhårt här hemma i sommar. Har en PT och kör tillsammans med andra spelare i Stockholm”, berättar Wennberg.

Frölunda är ett avslutat kapitel.

”Jag går all in på det här! Det finns ingen tillbakaväg till Sverige. Jag har stängt Sverige helt och hållet. Vill klubben att jag ska spela i AHL så gör jag det. Det finns en mening med det också, det är mindre rink och ett helt annat spel där borta …”

Vad har Jarmo Kekäläinen sagt till dig?

”Vi har pratat en hel del – men han kan inte lova mig en plats. Jag måste ju äta upp en annan om jag ska ta en plats”, säger Alexander.

Bloggen tackar för den här tiden och smygtitten på framtiden – och önskar lycka till i Blue Jackets.

 

 

Kommentarer om “Wennberg: ”Jag har stängt Sverige helt och hållet”

  1. Jag är mycket tveksam om Frölunda kommer att ta guld med den stragin man har nu att värva spelare som bara spelar för sig själva under ett år och sen sticker. Bygga nytt varje år tror jag inte alls på. Liksom Saik ska vi köpa extrem spets som STANNAR och sen komplettera med eget. Så enkelt är det.

Kommenteringen är stängd.