KRÖNIKAN: Utbytt – det bästa som kunde hända?

Rangers Canadiens Hockey

Utbytt. Usel. Och förstås oerhört revanschsugen. Det är precis såna gånger som Henrik Lundqvist är som bäst.

När fyra puckar av 19 trillat in i nätet bakom Henrik Lundqvist fick han nog. Åkte ut till coach Alain Vignault, bad om att få bli utbytt. Och även om det var det mest trista så var det samtidigt det smartaste beslutet som New York Rangers keeper tagit i det här slutspelet. Rangers låg då under med 1–4 … och ett par av de puckar som slutspelets bäste målvakt släppt in såg allt annat än svåra ut.

En dålig kväll på jobbet, helt enkelt – och bäst att vila inför en ny chans.

För även om Montreal till slut kämpar sig till en seger med 7–4 har New York Rangers ett par chanser på sig att fixa det här. Och jag vet ingen bättre uppgift för Henrik Lundqvist.

Han spelar alltid som allra bäst när han ska visa hela världen. Ni vet, en tjurskalle med galen drift att vinna – en brinnande längtan att ta sig till den final som vissa stora hockeyspelare aldrig är i närheten av att uppleva.

Henrik Lundqvist blev exempelvis inte ens utvald till en av de tre kandidaterna som ligans bäste målvakt – men har i slutspelet skärpt precis allt i sitt spel och bevisat att han skulle haft en av nomineringarna till Vezina Trophy!

Skulle Rangers gå hela vägen till seger i Stanley Cup kan han mycket väl få priset som den mest värdefulle spelaren av alla …

Och som jag skrivit förut i vinter – är det nån som kan studsa tillbaka efter en mindre lyckad insats är det Joel Lundqvists storebror. Rangers ersättare Cam Talbot gjorde dessutom inte direkt nån bra reklam för sig … när han släppte det första skottet han fick emot sig!

 

FÖRRESTEN: Nattens match lämnar en känsla som en åktur i HelixLiseberg. Galen, spännande, fartfylld – och som gjord för att slita loss hjärtat i fästet och kasta upp det i halsgropen. Rangers kom faktiskt tillbaka när Lundqvist byttes ut, 4–1 blev 4–4 innan Canadiens kunde bita ihop och vinna.

Jag älskar det – och det är precis såna här hockeymatcher som är värda all missad nattsömn!

 

JAG SÄGER OCKSÅ grattis till Erik Karlsson. Den yngre, alltså. Han har för några timmar sedan signat ett treårskontrakt med Carolina Hurricanes i NHL. Ett kontrakt värt 13,2 miljoner kronor om det blir spel i världens bästa liga – inklusive en skön signeringsbonus på 1,2 miljoner kronor.

Lerumskillen firade med kladdkaka och cola – och ett löfte om att spela ett år i Frölunda!

”Bäst för min utveckling!”, säger fint mognande Karlsson – och laddar för att att bygga muskler på Frölundaborg.

 

TILL SIST: Jag tror fortfarande att Rangers klarar det här – och tar finalplatsen på hemmaplan i Madison Square Garden. Det blir med andra ord ytterligare en sen natt om ett par dagar …

 

Plus

Rösta på Subban! I en värld av virvlande högervindar vill jag att Montreals färgade back Pernell Karl Subban ska pryda omslaget på det kommande NHL 15-spelet. Rösta på: http://covervote.nhl.com/#/ballot

Minus

Fyra insläppta av 19. Rangers keeper Henrik Lundqvist såg allt annat än nöjd ut när han byttes ut med en usel räddningsprocent. Bästa som kunde hända, säger jag.

2 kommentarer om “KRÖNIKAN: Utbytt – det bästa som kunde hända?

  1. Så Subban skall hamna på omslaget tack vare sin ras? Är det inte det som är typ … rasism?

    1. Det bästa vore väl att inte rösta alls, utan istället kvotera in honom.

Kommenteringen är stängd.