Figren och Anton kvar – till 2016

Det har varit rätt tyst från Frölundaborg på sistone, men det kommer att hända saker. Jag är fortfarande övertygad om att Mattias Janmark, draftad av Detroit och uppvuxen i Stockholm, kommer att presenteras när som helst – även om brandskattade mästaren Skellefteå gett sig in i kampen om talangens namnteckning.

Janmark vet att Roger Rönnberg tar unga killar till NHL – och i Göteborg skulle Mattias få en framträdande roll i åtminstone en andrafemma.

Skulle Janmark tacka nej är Andreas Thuresson nästa namn på listan. Kontraktet med Brynäs har gått ut – och familjen är inte helt tillfreds med den sociala situationen i Gävle.

Thuressons aktier för spel i en bättre liga än SHL sjönk också en del … när han blev hemskickad i sista stund från Pär Mårts VM-lag.

Det kan också bli ytterligare en forwardsvärvning i Frölunda, då rädslan för att förlora ytterligare spelare till NHL fortfarande finns.

Men inte både Janmark och Thuresson, säger en källa till GP.

Däremot har Frölunda förlängt kontrakten med både Robin Figren och Anton Axelsson. Grabbarna hade papper till 2015 – men har numera till 2016.

”Förra säsongen gav verkligen mersmak och jag känner mig fortfarande småsur över att vi inte fick till det bättre då. Så jag är otroligt sugen på nästa säsong – och tacksam för föreningens förtroende”, säger Figren.

Sportchefen Christian Lechtaler utvecklar:

”Både Figge och Anton är – och kommer framför allt att bli – viktiga kulturbärare i truppen de närmaste åren.”

5 kommentarer om “Figren och Anton kvar – till 2016

 1. Margit:
  Vad tror du ökar publiksiffrorna ? Och vad tror du publiken önskar ?
  Förutom Kallio tillbaka!
  Kom ihåg att VF inte har några pengar !

  1. Vet inte ! Men jag tror alla fans i alla lag vill ha igenkänning. Spelare med klubbhjärta .
   Klubben gör en intressant satsning men får våra egna duktiga killar chansen som man gick ut och sa?
   Men jag hoppas satsningen lyckas och klubben får in mera pengar.

 2. Tycker tvärtom, att de som sticker över nu och tar en plats kommer en dag att vilja vända hem av olika anledningar ( Pettersson, Joel, Olimb, Kahna mm,)
  Många av dem kommer då att välja VF, en del av dem kommer såklart att återvända till sina modeklubbar. Skickar även signaler till alla spelare att gå till VF ni utvecklas och får spela en rolig hockey i en Go stad. (Fälth,Figren mm)

 3. Tror det är helt rätt väg alla lag kommer få stora omsättning på spelare i framtiden tyvärr den verklighet som är bara att gilla läget och komma till skandinavium så ofta man kan tror det blir ett bra år vi spelar ju en rolig ishocky

 4. ”Nysatsning” i all ära men tror inte det ökar publiksiffrorna tyvärr. Att Rönnberg bygger juniorer som sedan går till NHL ger ingen långsiktighet. Är nog inte vad publiken i Scandinavium önskar.

Kommenteringen är stängd.