Janmark är klar!

RÖGLE-AIK

Mattias Janmark spelar kommande säsong i Frölunda. Han landade nyss i Göteborg – och ska presenteras av klubben senare i eftermiddag.

Därmed har sportchefen Christian Lechtaler landat exakt den värvning som hade prio ett i racet mot SM-guld 2015.

Janmark sköt 18 mål för bottenlaget AIK – och är draftad av Detroit Red Wings, som har sin Europascout Håkan Andersson i Frölundas styrelse.

Det i kombination med tränaren Roger Rönnberg – känd för att ta fram det bästa ur unga talanger – fick Janmark att ta beslutet.

Även om det fanns större pengar i exempelvis HV71 och Skellefteå.

”Jag har fått ett väldigt gott intryck av både Göteborg och av Frölunda. Campus är ju värsta grymma träningsanläggningen. -Satsningen och jobbet som Frölunda gör på utveckling av spelare känns väldigt intressant och var det som vägde tungt när jag väl bestämde mig. Frölunda känns just nu som helt rätt steg i min karriär”, säger Janmark.

Därmed är Dick Axelsson ersatt – och Frölundas trupp i det närmsta full. Det finns en forwardsvärvning till på gång – men jag tvivlar att den blir lika dyr.

Kanske läge för att ge Robin Söderqvist, kaptenen från J20, chansen trots allt? Eller blir det Markus Söberg som plockar det sista kontraktet?

4 kommentarer om “Janmark är klar!

  1. Janmark känns toppen. Synd att flera drar till NHL så snabbt. Janmark blir väl bara här ett år, men då njuter vi av honom.
    Vad hände mer Larqvist ? Du har inte nämnt ngt om det. Konstigt att allt var frid o fröjd när han fick gå på dagen…

Kommenteringen är stängd.