JUST NU: En historisk norrman

LOS ANGELES, CA - JUNE 07: (C) Mats Zuccarello #36 of the New York Rangers celebrates his goal with teammates Dan Girardi #5, Ryan McDonagh #27 and Derick Brassard #16 and Benoit Pouliot #67 in the first period during Game Two of the 2014 NHL Stanley Cup Final at the Staples Center on June 7, 2014 in Los Angeles, California.   Kevork Djansezian/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Strax före OS i Sotji satt jag ner med Frölundas norrmän Mathias Olimb och Mats Rosseli Olsen. Bägge var oroade för norsk hockeys tillväxt … men stolta över en viss gubbe.

En lirare i New York.

”Vi är väldigt glada över att Mats Zuccarello Aasen levererar. Det är upp till honom att vara ambassadör för sporten”, säger Mathis stolt.

Och ”Zucca”, som Olimb kallar honom, fortsätter att leverera.

När Rangers leder med 4-2 efter två spelade perioder i andra Stanley Cup-finalen har Zuccarello gjort ett historiskt mål, varit utvisad – och elva sekunder efter utvisningen assisterat till ett mål.

Härligt.