Karlsson stannar hos sin nya NHL-klubb

20140625-111437-40477828.jpg

Det här är familjen Karlsson från Lerum. En förväntansfull familj – på väg mot det stora äventyret på andra sidan Atlanten. En British Airways-kärra via London innan det är dags att kliva av i Philadelphia, USA.

Det är NHL-draft om bara några timmar – och Anton, 17, är jagad. Han har pratat med nästan alla NHL-klubbar … och har fyra klubbor med sig på Landvetter.

För så fort Anton fått klart med sin nya klubb kommer han att åka dit – för en veckas träningscamp. Mamma Pia och pappa Martin, som för övrigt tränade sin grabb ända upp till U16 Elit, följer med som stöd.

Anton är rankad på elfte plats av alla europeiska talanger – och det lär innebära en plats i den första rundan, som består av 30 spelare.

”Fast jag tror mer på den andra”, säger pappa Martin.

Va, tror du inte på grabben?

”Jojojo! Jag tror massor på honom. Han har ju lovat mig en grön Ferrari då han var tio år”, skrattar Martin.

Själv är Anton både cool och spänd.

”Bara jag kommer högre upp än brorsan så”, ler han.

Erik är storebror – som draftades av Carolina Hurricanes som nummer 99, tidigt i den fjärde rundan. Han skrev också på ett treårskontrakt med östkustlaget tidigare i somras … och ska spela det första året av det i Frölunda.

Var Anton hamnar är mer tveksamt.

”Jag har inget kontrakt alls just nu. Jag har sagt att jag vill vänta på draften. Jag stänger inga dörrar. Vill mitt lag att jag stannar så gör jag det, vill de att jag spelar i Sverige gör jag det …”

Fortsättning följer.