Mys med Alvbåge

20140716-143945-52785142.jpg

Ett gäng har dragit ut på stan. Utsikten från anrika Hotel Devín är vacker, med floden Donau precis utanför den lilla balkongen. Och ett stenkast bakom finns Gamla stan, med Bratislavas magnifika slott tornande på en höjd.

John Alvbåge, den nyligen skadade målvakten, drar igen gardinerna.

Han ska mysa. På sitt sätt.

”Det finns killar i laget som säger att de ska gå och titta på nåt fint, eller ta en guidad tur. Gör det ni, säger jag. Så ser jag på en film eller serie.”

Målvakter sägs vara speciella … och Alvbåge är inget undantag. När rumskompisen Adam Johansson smiter ut vid ett journalistbesök är Alvbåge precis tvärt om.

”Det är jag som är mediehoran …”, säger han skämtsamt – och ger oss en guidning av rummet på MTV Cribs-style.

”This is where no action takes place”, skrattar han och slänger sig ner på sängen.

Alvbåge fyller 32 i augusti … och skulle gärna avsluta karriären med ett megakontrakt à la Henrik Lundqvists sjuårsvariant i New York Rangers. Fast i IFK Göteborg, förstås.

”Jag har sagt det så många gånger att det kanske blir tomma ord – men jag menar det verkligen. För mig, som stått i Blåvittklacken, är IFK det finaste som finns. Jag hoppas att det inte blir en åldergrej, utan att klubben vill satsa på mig. Jag är övertygad om att jag har mina bästa år framför mig. Att jag inte spelar nu är tillfälligt. Jag vet vad jag kan. Min comeback kommer.”

Alvbåge har för övrigt kontrakt över 2015.