Morgonpromenad i värmen

20140717-094310-34990359.jpgFloden Donau strömmar rätt genom Bratislava. Det är en vacker stad, grönskande och stolt. Och trots att det är tidig morgon visar tempen redan 26 grader. I skuggan.

Det enda som möjligen kan störa bilden är all graffiti, eller rättare sagt fula taggar, på alla byggnader. En klottersanerare skulle göra miljontals kronor i vinst här nere.

Mikael Stahre är pigg.

”Nu startar allvaret. Det är nu vi sätts på provs”, säger han.

Vi tar en promenad i raskt tempo. 50 minuter, lagom för att få upp både pulsen och förbränningen.

”Nu kanske vi har bränt tillräckligt för att kunna käka en halv melon”, skämtar IFK Göteborgs tränare.

I kväll ska hans lag sättas på prov – och den unge tränaren, född 1975, älskar utmaningen.

”Jag gillar när det är på riktigt. Och i IFK Göteborg är det på riktigt. Kraven. Fansen. Förutsättningarna. Arenan. Målen.”

Och klubben döljer inget. Det är gruppspel i Europa League som gäller.

”Att vinna är alltid målet när IFK Göteborg spelar en match. I just kvällens match mot Györi ETO FC är kryss också ett bra resultat. Framför allt att vi gör mål.”

 

 

Kommentarer om “Morgonpromenad i värmen

  1. Lycka till och kom ihåg: Vår (IFK:s) styrka -82, -87 och när vi (IFK) vann CL-gruppen före ManU, Barca och Galatasaray var att vi inte ”fegade” på bortaplan och som regel fick med oss mål hem. Så vad som gäller är: Anfall är bästa försvar! Lämna alltid en gubbe kvar på mittplan vid motståndarnas fasta situationer, så måste de lämna minst två och mindre chans till att få till tryck mot oss, samt större chans till snabba kontringar.

Kommenteringen är stängd.