Anton Karlsson till Skellefteå!

IMG_6931.JPG
I Frölunda fick han aldrig chansen – trots att vissa anser att han är en av de största talanger som kommit fram i klubben.
Men när Lerumsfostrade Anton Karlsson, 18, åkte till NHL-draften i somras blev han tingad av Arizona Coyotes som nummer 87 och drog direkt på träningsläger med klubben.
Nu är junioren Karlsson klar för en ny klubb: Svenska mästaren Skellefteå!

”Det känns jävligt bra! Jag kommer till en klubb som tror på mig”, säger han till GP.
Lillebror Karlsson har skrivit på för två år – och startar i J20-laget.

”Klubben säger att jag ska visa att jag vill vara med – så kommer jag att få chansen i A-laget. Det blir bra med ny motivation.”

Anton har fått ett samtal av Frölundas tränare Roger Rönnberg – och att talangen skulle få chansen att spela sig till ett rookiekontrakt, precis som Anton Blidh och Pontus Widerström – men valde alltså att gå till landets bästa lag.

”Det är bra pengar, det tycker jag. Men det är inte nu som jag ska tjäna pengar. Det är om några år. Nu ska jag se till det som är bäst för utvecklingen”, säger Anton.

Blev inte Frölunda besviket?

”Det får man hoppas! Men jag hoppas att jag nån dag kommer till Scandinavium och spelar i en Frölundatröja …”

Skellefteås general manager Lars Johansson är i alla fall nöjd.

”Vi ser Anton som en spännande värvning. Han kommer att inleda säsongen i J20 med möjlighet att få speltid i a-laget.”

Klart är också att Karlsson är uttagen till det Juniorkronorna, det lag som Rikard Grönborg basar över. Närmast väntar en fyrnationersturnering i Kinnarps Arena den 29-31 augusti.

Även Frölundas målvakt Fredrik Bergvik är uttagen, tillsammans med forwarden Christoffer Ehn och backen William Lagesson.

Skarakillen Ehn tränar för övrigt stenhårt med Frölundas A-lag för tillfället …

 

4 kommentarer om “Anton Karlsson till Skellefteå!

  1. Jag tycker det är väldigt konstigt att han väljer Skellefeteå, Frölunda är en mycket bättre klubb, han har större chans till SM-Guld med Frölunda.

  2. Skellefteå är helt klart en mycket bättre klubb och lever inte på ”lånta fjädrar” 🙂

  3. Inget annat en en stor skandal att andra klubbar tar våra talanger istället för att de väljer Frölunda! Vet att inte alla juniorer kan få plats i A-laget men det pratas om att fostra egna och om han anses som en av de större talangerna hur kan då Skellefteå visa större intresse.

    Han har sin bror i Frölunda, han spelar i Frölundas J20, nog måste Frölunda ha bättre chans att knyta honom till sig än Skellefteå. Varför har detta inte gjorts?

    Även om inte jag har samma koll på honom som tränarna och föreningen så känns detta konstigt som supporter. Vi vill se våra bästa juniorer i Frölunda, inte hos konkurrenterna som verkar se deras potential.

Kommenteringen är stängd.