Figren – GP:s nye krönikör!

I morgon gör hockeystjärnan Robin Figren debut – som Göteborgs-Postens nye krönikör.…
– Jag har insett att jag har nån touch för att skriva, säger han.

En del hockeyspelare lirar tv-spel genom nätterna, andra kör maraton med Paradise Hotel på led-skärmen … och vissa har ingen hobby alls. Som Robin Figren, 26.
”Jag har haft alldeles för mycket dötid på dagarna. Det här är ett ypperligt förslag, eller tillfälle, för mig att döda tid! Och det är även en möjlighet att komma bort lite från hockeyn – och göra nåt annat också. ”
Efter succén på twitter tar nu Figren steget in i Göteborgs-Posten – och kommer att krönikera under hela säsongen.
– Jag har insett nånstans att jag har en touch för att skriva. Jag vill förmedla glädje, få folk att skratta. Sedan har det kommit mycket med twitter, att jag tycker det är kul med ord … ett kul sätt att förmedla mina åsikter och känslor. Nu har jag lite fler ord på mig att förmedla känslor och vad jag tycker, berättar Robin.
Vad tänker du bjuda läsarna på?
– Det kommer inte bara vara hockey, den saken är klar! Men det kommer också vara en inblick i min vardag som spelare, berättar Robin.
Han har haft en bra sommarträning, inte känt av den gamla skadan i knät alltför mycket.
– I och med att inre ledbandet gick av så kommer det alltid att vara lite slappt. Jag kör med ett specialskydd ibland, men jag försöker att vänja mig av med det. Jag kommer att göra allt för att inte spela med det!
Du kom aldrig tillbaka ordentligt efter skadan i vintras?
– Nä, jag kom inte upp i nivå. Det var inget snack om det! Men jag är hel just nu, har haft en bra sommar – så det känns bra! Jag kommer in lite som samma sätt som förra året. Jag är jäkligt sugen!

Du läser Robin Figrens första krönika på: www.gp.se/sport

FÖR ÖVRIGT: I morgondagens match mot Leksand i Frölundaborg gör finske förvärvet Artturi Lehkonen och backen Mikael Wikstrand säsongsdebut. Magnus Kahnberg, Christian Bäckman och Anton Blidh vilar.