Vem ska stå upp i Frölunda?

Frölunda blir ett topplag – även nästa säsong. 28 dagar kvar för att lära lirarna att fixa de enkla målen … men frågan är vem i laget som ska stå upp i de tuffa matcherna?

Frölunda 5
Leksand 3

Det tar två perioder av den första träningsmatchen på hemmais innan vi 1 952 i Frölundaborg plötsligt tittar på varandra och undrar om vi inte har sett det här förut? Frölunda har skjutit 26 skott, Leksand bara tolv … men det är bortalaget som leder. Det är, med andra ord, precis som den förra säsongen.
Och visst – det är nästan en månad till premiären av SHL, men det som Roger Rönnbergs killar måste få till är de enkla målen. De enkla passen. De direkta skotten.
Det vet förstås Frölundas ledning om.
Det nöts varje dag, det tjatas, det slipas, det förfinas. Jag ser Mathis Olimb slå direktpass – och alla som sett den dribbelkonstnären vet att det är nåt nytt. Jag ser att Mattias Janmark-Nylén under sommaren tränat bort babyhullet han hade när han kom till Göteborg. Jag ser en grupp som tävlar – en grupp som drar åt samma håll, helt enkelt. Det är också därför Frölunda vänder till seger, 5–3.
Jag tror att det här laget går långt. Betydligt längre än förra säsongens upplaga.
Frågan är bara vem som ska stå upp för Frölunda? Mot ett fult spelande Leksand saknas det en riktigt elak jävel i Frölunda – särskilt i en träningsmatch som ger gruff efter varenda avblåsning och slutar med sex matchstraff!

FÖRRESTEN: Ni missar väl inte att Robin Figren numera skriver krönikor för Göteborgs-Posten? Hans debut utan skydd lovar mycket mer – och lovorden i sociala medier är helt välförtjänta.
Skadan i knät är dessutom läkt – och farten tillbaka hos den jordgubbsblonde nollåttan!
PÅ EN RAD i Frölundaborg sitter Viktor Stålberg, John Klingberg, Henrik Tömmernes, Viktor Svedberg och Johan Sundström. Där har ni en samlad årsinkomst som resten av publiken i arenan.
Lerumskillen Klingberg åker strax över till Dallas – och är nyfiken på ”nya” Frölunda.
”Jag tycker att finnen ser riktigt bra ut! Det syns att det är en bra spelare …”
Jotack, megatalangen Artturi Lehkonen har alla chanser att bli den stora överraskningen i SHL – även om vi inte ser alltför mycket i den här debutmatchen.
TILL SIST: Frölunda gav unge tuffingen Anton Karlsson, 18, chansen att tävla på samma villkor som andra juniorer som vill in i A-laget. Men Lerumstalangen valde, tyvärr, Skellefteå – men motiveringen att han ville till en klubb som verkligen tror på honom.
Jag vet att Roger Rönnberg ville att den Arizona Coyotes-draftade liraren skulle fightas för en plats – men sanningen kan vara att det helt enkelt är lättare att ta en plats i Skellefteå än i Frölunda den kommande säsongen?

4 kommentarer om “Vem ska stå upp i Frölunda?

  1. Tycker Sebastian Stålberg var bäst på plan mot Leksand.
    Jag tror han kan bli en publikfavorit i Scandinavium med sitt frejdiga spel och viljan att gå rakt på mål.
    Jag tycker att han ska stanna i Frölunda istället för att gå ner en division till Rögle.
    Vad tycker du Johan??

  2. ”Jag vet att Roger Rönnberg ville att den Arizona Coyotes-draftade liraren skulle fightas för en plats – men sanningen kan vara att det helt enkelt är lättare att ta en plats i Skellefteå än i Frölunda den kommande säsongen?”

    Har ni praktikanter som som skriver på bloggen nu igen?

Kommenteringen är stängd.