Frölunda säljer sin del i Scandinavium

Frölunda HC vill sälja sina aktier i Scandinavium – för 38,5 miljoner kronor.
– Det är förhoppningen. Annars blir det ingen affär, säger ordförande Mats Grauers.

 

Det är 50 besökare på föreningens årsmöte på Frölundaborg. Ett trevligt och konstruktivt möte – och med tanke på att det relativt nya ledarskapet lyckats stoppa den ekonomiska blödningen är det förstås inte märkligt.
– Vårt mål för nästa räkenskapsår är att koncernen ska göra ett nollresultat efter grundserien, berättar omvalde ordföranden Grauers.
Sponsorintäkterna ska, som GP tidigare berättat, ökas. I budget finns en post på runt 37 miljoner – men internt är målsättningen betydligt högre satt.

Föreningen ligger dessutom i förhandling med det kommunala arenabolaget Higab om en försäljning av Frölundas aktieinnehav i Scandinavium. 8,16 procent ska, förhoppningsvis, säljas för 38,5 miljoner kronor – samma summa som anskaffningsvärdet en gång i tiden.
– Jag vill inte säga för mycket, då förhandlingen är i ett slutskede. Men det är Göteborgs stad som initierat den här försäljningen – inte vi, berättar Mats Grauers.
Med 38,5 miljoner skulle Frölunda börja med att lösa låneskulden till kommunala GotEvent. 20 miljoner från början är nu avbetalat till 12,5 miljoner – och i augusti ska ytterligare fem miljoner betalas.
– Den skulden skulle vid en försäljning av aktieposterna försvinna. Dessutom kan vi betala av andra skulder – och stärka vår likviditet.
Det här är inget ni måste göra för att överleva?
– Nä, det är som sagt Göteborgs stad som tagit initiativet till försäljningen, säger Grauers.

Frölundas kapten Joel Lundqvist har en fraktur på ett mellanben i foten och hoppar in på årsmötet på kryckor – och han är nöjd med vad som sker i klubben:
– Om föreningen bromsar ekonomin så gör vi spelare tvärtom – vi gasar!