Rönnberg: ”Blommar Robin ska vi försöka ta hem honom …”

Att Frölunda bygger underifrån, med unga talanger, är ingen nyhet.

Men hur kunde ni släppa Robin Söderqvist – som var bäst i J20 förra säsongen?

Roger Rönnberg, tränaren, svarar.

”Vi har bara fem kedjor. Då måste vi sätta undan nån annan. Och vem blir det? Blir det Anton Blidh? Pontus Widerström? Sätter vi undan Erik Karlsson? Tar vi bort Sebastian Stålberg, som jag tycker ser jätteintressant ut?”

Rönnberg utvecklar.

”Jag ser att Robin Söderqvist kan bli jättebra. Jag tror att han behöver lite längre tid. Nu hamnade han i ettan i alla fall – även om han skrev med Växjö. Jag försökte lobba in honom i allsvenskan nånstans, men han hamnade ändå i division I. Jag tror att vi var ganska rätt på det. Hade jag varit en allsvensk coach hade jag tagit honom direkt. En underbar kille. Bra karaktär, jobbar hårt, spelskicklig. Honom håller vi ögonen på. Blommar han – så visst, då ska vi försöka få hem honom …”