Brist på forwards i Frölunda

Drygt två veckor till nedsläpp i SHL – och Frölunda börjar få ont om forwards.…
– Det är inte optimalt, säger tränaren Roger Rönnberg – och fyller på med juniorer och Kristoffer Wikner från Varberg.

Om förra säsongen var ovanligt skadebefriad har den här startat rätt illa för Frölunda. Mats Rosseli Olsen har fått en spruta i knät och väntar på att den effekten ska kicka in, Joel Lundqvist sköts på foten av Mikael Wikstrand och blir borta minst en vecka till med en fraktur i fotens mellanben.
Och så den senaste skadan – Magnus Kahnberg skars över hälsenan av en skridskoskena i helgens Champions League-äventyr mot Briancon. Och åldermannen fick skärsåret av en medspelare …
– Jag vet inte vem det var – och jag tror inte att den som gjorde det vet heller. Det var sjukt trånga och dåliga bås, säger Magnus Kahnberg, som fick sys direkt och gipsades efteråt.

En trist start på säsongen för Kahnberg, som fått träna bra i sommar – och sett bra ut i de matcher som spelats.
– Ibland har man rejält oflyt, säger Kahnberg.

Hur länge Kahnberg blir borta är oklart – tills läkarna vet om hälsenan har träffats av skridskoskenan.

 

När Sebastian Stålberg försvunnit till Rögle och Artturi Lehkonen dessutom spelar träningsturnering med finska juniorlandslaget är det plötsligt tomt i Frölundas forwardsbesättning.
Därför har Kristoffer Wikner, 21, lånats in från Varberg.
– Vi har sett och följt Kristoffer när han var i Frölunda – och jag tycker det är viktigt att vi kan hålla drömmen vid liv. Även för utflyttade frölundaiter. Klubbhjärtat ska slå för oss, även om de spelar nån annanstans, säger Roger Rönnberg.
Klart är i alla fall att högerskjutande Wikner ska få chansen att visa upp sig i mötena med Vålerengen och Lugano i helgen.

Där kan vi också få se fler oväntade namn. Juniorerna Robin Weimén och David Stenbacka tränar med A-laget – men den som imponerar mest är Victor Lindgren.
– Den där killen är jag nyfiken på, utbrister Rönnberg och snackar med J20-tränaren Andreas Karlsson mitt under träningen.
Ett fynd, helt enkelt.
– Han var jätteduktig. Gjorde en riktigt bra träning, berömmer Roger Rönnberg.
Aktuell för spel mot Vålerengen och Lugano i helgen?
– Aktuella är de alla! De ska få vara med och tävla om det … alla tre är häftiga. De går in och kör!